Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Lavaş Dürüm Tarifi
Lavaş nasıl yapılır?

Malzemeler
2 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

Lavaş yapımı için, unu bir kaba alıp, tuzunu ekliyoruz. Sıcak suyu dökerek kaşıkla karıştırıyoruz. Bir iki dakika sonra elimizle yoğuracak sıcaklığa gelince, hamuru toparlayana kadar yoğuruyoruz. Gerekirse un serperek hamuru, 12 eşit bezeye bölüyoruz. Hepsini unlu tezgahta fincan tabağı kadar açıyoruz. 6 tanesinin üzerine fırça ile  çok az sıvıyağ sürüp, diğer altı tane hamuru da üstlerine kapatıyoruz. Yine un serperek oklava ile ne ince, ne kalın olmayacak şekilde, hazır lavaş büyüklüğünde açıyoruz. Önceden ısıttığımız teflon tavada çevirerek kurutmadan pişiriyoruz. Bir seferde iki yufka, elde ediyoruz. Pişen lavaşlar çok rahatlıkla ikiye ayrılıyor.  Piştikten sonra temiz örtü arasına koyarsanız, daha yumuşak kalacaktır. En beğendiğim lavaş tarifi bu aslında. Farklı tariflerle de, mayalı, mayasız yapmıştım ama, bence en iyisi buydu. Markettekileri sevmeyenler için ev yapımı lavaş denemek isteyenler için de faydası olur umarım.
ev yapımı lavaş

İçi için; İsteğe göre 750 gr. tavuk veya ciğer
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Kekik, pulbiber
Marul,domates
Kurusoğan


Yapılışı; Tavuk veya ciğeri yıkayıp, süzdükten sonra, küp küp doğrayıp, biraz sıvıyağ koyduğumuz tavada suyunu salıp,  çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çekince damak zevkine göre baharatları ilave ederek, karıştırıp alıyoruz. Lavaşlarımıza önce etini koyup, marul, domates, piyazlık doğranmış soğanla sarıp, lavaş dürümü  hazırlıyoruz. Afiyet olsun..

lavaş dürüm