Lavaş Dürüm Tarifi
Lavaş nasıl yapılır?
Malzemeler
2 su bardağı
un
1 su bardağı
sıcak su
1 tatlı
kaşığı tuz
Lavaş yapımı
için, unu bir kaba alıp, tuzunu ekliyoruz. Sıcak suyu dökerek kaşıkla
karıştırıyoruz. Bir iki dakika sonra elimizle yoğuracak sıcaklığa gelince,
hamuru toparlayana kadar yoğuruyoruz. Gerekirse un serperek hamuru, 12 eşit
bezeye bölüyoruz. Hepsini unlu tezgahta fincan tabağı kadar açıyoruz. 6
tanesinin üzerine fırça ile çok az
sıvıyağ sürüp, diğer altı tane hamuru da üstlerine kapatıyoruz. Yine un
serperek oklava ile ne ince, ne kalın olmayacak şekilde, hazır lavaş büyüklüğünde
açıyoruz. Önceden ısıttığımız teflon tavada çevirerek kurutmadan pişiriyoruz.
Bir seferde iki yufka, elde ediyoruz. Pişen lavaşlar çok rahatlıkla ikiye
ayrılıyor. Piştikten sonra temiz örtü
arasına koyarsanız, daha yumuşak kalacaktır. En beğendiğim lavaş tarifi bu
aslında. Farklı tariflerle de, mayalı, mayasız yapmıştım ama, bence en iyisi
buydu. Markettekileri sevmeyenler için ev
yapımı lavaş denemek isteyenler için de faydası olur umarım.
![]() |
ev yapımı lavaş |
İçi için; İsteğe göre 750 gr. tavuk veya ciğer
Sıvıyağ
Tuz,
karabiber
Kekik,
pulbiber
Marul,domates
Kurusoğan
Yapılışı; Tavuk veya ciğeri yıkayıp, süzdükten
sonra, küp küp doğrayıp, biraz sıvıyağ koyduğumuz tavada suyunu salıp, çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çekince damak
zevkine göre baharatları ilave ederek, karıştırıp alıyoruz. Lavaşlarımıza önce
etini koyup, marul, domates, piyazlık doğranmış soğanla sarıp, lavaş dürümü hazırlıyoruz. Afiyet olsun..
![]() |
lavaş dürüm |