Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi
Yumuşacık,
puf puf bir çörek tarifi. Hamur işi sevenler, hala yapmadıysanız, mutlaka bu çöreği deneyin derim. Doyurucu ve lezzetli,
yapımı da bir o kadar kolay. Sade haşhaşlı çöreği sık sık yapıyoruz, ama cevizle beraber yapmanızı tavsiye ederim. Lezzeti iki kat
artıyor sanki.. O zaman buyrun tarife bakalım;
Malzemeler
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı
ılık su
1 fincan
sıvıyağ
1 yumurta(
sarısı üstüne)
1 yemek k.
şeker
1 tatlı k. tuz
Yarım paket
yaşmaya
Aldığı kadar
un
İçine; 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
Sıvıyağ
1 su bardağı
çekilmiş ceviz
Yapılışı; Mayayı ılık suda eritiyoruz, hamur
kabına döküyoruz. Sütü ve diğer malzemeleri ekleyerek un ilave ediyoruz.
Elimize yapışmayacak, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üstünü streç filmle kapatıp,
bir saat kadar mayalıyoruz. Haşhaşı hamura sürülecek kıvamda olacak şekilde,
yaklaşık 1 çay bardağı sıvıyağla inceltiyoruz. Mayalanan hamuru iki parçaya
bölüyoruz. İlk hamuru tezgaha alıp, üstüne sıvıyağ sürüyoruz. Elimizle kare
olacak şekilde büyütüyoruz. Her yerine bolca haşhaş sürüp, cevizin yarısını üstüne
serpiyoruz. Hamuru ikiye katlayarak, iki
üç parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz. Hamur şeritlerini iki
ucundan tutup, burarak, tepsiye diziyoruz. Diğer hamuru da aynı şekilde
hazırlıyoruz. Yumurta sarısını sürüp, 20 dk. kadar tepside mayalandırıp, 200
derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun…
![]() |
cevizli haşhaşlı çörek |