Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi

Yumuşacık, puf puf bir çörek tarifi. Hamur işi sevenler, hala yapmadıysanız,  mutlaka  bu çöreği deneyin derim. Doyurucu ve lezzetli, yapımı da bir o kadar kolay. Sade haşhaşlı çöreği  sık sık yapıyoruz, ama  cevizle beraber  yapmanızı tavsiye ederim. Lezzeti iki kat artıyor sanki.. O zaman buyrun tarife bakalım;

Malzemeler

1,5  su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 fincan sıvıyağ

1 yumurta( sarısı üstüne)

1 yemek k. şeker

 1 tatlı k. tuz

Yarım paket yaşmaya

Aldığı kadar un

İçine; 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi

Sıvıyağ

1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı; Mayayı ılık suda eritiyoruz, hamur kabına döküyoruz. Sütü ve diğer malzemeleri ekleyerek un ilave ediyoruz. Elimize yapışmayacak, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üstünü streç filmle kapatıp, bir saat kadar mayalıyoruz. Haşhaşı hamura sürülecek kıvamda olacak şekilde, yaklaşık 1 çay bardağı sıvıyağla inceltiyoruz. Mayalanan hamuru iki parçaya bölüyoruz. İlk hamuru tezgaha alıp, üstüne sıvıyağ sürüyoruz. Elimizle kare olacak şekilde büyütüyoruz. Her yerine bolca haşhaş sürüp, cevizin yarısını üstüne serpiyoruz. Hamuru ikiye katlayarak,  iki üç parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz. Hamur şeritlerini iki ucundan tutup, burarak, tepsiye diziyoruz. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlıyoruz. Yumurta sarısını sürüp, 20 dk. kadar tepside mayalandırıp, 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.  Afiyet olsun…

cevizli haşhaşlı çörek