Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı un

1 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar su

İçine; 250 gr. kıyma

1 soğan (rendelenmiş)

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber

Kızarmak için;  Sıvıyağ

Yapılışı; Bir kaba unu koyup, ortasını açıyoruz. Yumurtayı, yoğurdu, tuzu, yavaş yavaş suyu ekleyerek, sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun üstünü streç filmle kapatıp, 15 dakika dinlendiriyoruz. Bu arada  kıymayı soğan, tuz ve karabiberle karıştırıyoruz. Hamuru isterseniz kalın  yufka gibi açıp, büyük bir yuvarlak kalıpla çıkarıp hazırlıyoruz. İsterseniz ceviz büyüklüğünde bezelere bölüp, tek tek açıyoruz.  Tatlı tabağı  büyüklüğünde açıp, yarısına kıymalı harcı yayıyoruz. Yarım daire şeklinde kapatıp, çatalla uçlarını bastırıyoruz. Bol kızgın yağda çevirerek pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

çiğ börek