Çiğ Börek Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı
un
1 yumurta
2 yemek
kaşığı yoğurt
1 tatlı
kaşığı tuz
1 çay kaşığı
kabartma tozu
Aldığı kadar
su
İçine; 250 gr. kıyma
1 soğan
(rendelenmiş)
1 tatlı
kaşığı tuz
Karabiber
Kızarmak için; Sıvıyağ
Yapılışı; Bir kaba unu koyup, ortasını
açıyoruz. Yumurtayı, yoğurdu, tuzu, yavaş yavaş suyu ekleyerek, sert olmayan
bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun üstünü streç filmle kapatıp, 15 dakika
dinlendiriyoruz. Bu arada kıymayı soğan,
tuz ve karabiberle karıştırıyoruz. Hamuru isterseniz kalın yufka gibi açıp, büyük bir yuvarlak kalıpla
çıkarıp hazırlıyoruz. İsterseniz ceviz büyüklüğünde bezelere bölüp, tek tek
açıyoruz. Tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, yarısına kıymalı harcı
yayıyoruz. Yarım daire şeklinde kapatıp, çatalla uçlarını bastırıyoruz. Bol
kızgın yağda çevirerek pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
çiğ börek |