Sandal Böreği Tarifi
Malzemeler
2 tane yufka
1 fincan
yoğurt
1 fincan süt
1 fincan
sıvıyağ
1 yumurta
İçine; 200 gr. kıyma
1 tane soğan
Tuz,
karabiber, pulbiber
Domates,
sivribiber
![]() |
sandal böreği |
Yapılışı; Öncelikle kıymayı, rendelenmiş
soğanla beraber az yağda kavuruyoruz, baharatlarını ekleyerek, soğumaya
bırakıyoruz. Yufkaları 8 eşit parçaya bölüyoruz, yani 16 tane üçgen yufka elde
ediyoruz. Yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve
sütü çırpıyoruz. Yufkamızın birini tezgaha alıyoruz, fırça ile yağlı karışımdan
sürüyoruz. Sonra resimdeki gibi yarısına kadar sarıyoruz. İki ucunu birleştirip
kapatarak, kalan uç kısmını da katlayarak içine yerleştiriyoruz. Böylece sandal böreğinin tabanı iki üç kat
oluyor. Sandalların hepsini hazırlayıp, tepsiye diziyoruz. Kalan sosu
böreklerin üzerine sürdükten sonra kıymalı harcı doldurup, dilimlenmiş domates
ve biber koyuyoruz ki, çok daha lezzetli oluyor. Peynirli sevenler için,
patatesli sevenler için malzemeleri değiştirebiliriz. 200 derece fırında
kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..