Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Sandal Böreği Tarifi
Malzemeler

2 tane yufka
1 fincan yoğurt
1 fincan süt
1 fincan sıvıyağ
1 yumurta
İçine; 200 gr. kıyma
1 tane soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Domates, sivribiber
sandal böreği


Yapılışı; Öncelikle kıymayı, rendelenmiş soğanla beraber az yağda kavuruyoruz, baharatlarını ekleyerek, soğumaya bırakıyoruz. Yufkaları 8 eşit parçaya bölüyoruz, yani 16 tane üçgen yufka elde ediyoruz.  Yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve sütü çırpıyoruz. Yufkamızın birini tezgaha alıyoruz, fırça ile yağlı karışımdan sürüyoruz. Sonra resimdeki gibi yarısına kadar sarıyoruz. İki ucunu birleştirip kapatarak, kalan uç kısmını da katlayarak içine yerleştiriyoruz. Böylece sandal böreğinin tabanı iki üç kat oluyor. Sandalların hepsini hazırlayıp, tepsiye diziyoruz. Kalan sosu böreklerin üzerine sürdükten sonra kıymalı harcı doldurup, dilimlenmiş domates ve biber koyuyoruz ki, çok daha lezzetli oluyor. Peynirli sevenler için, patatesli sevenler için malzemeleri değiştirebiliriz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..