Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Kakaolu Revani Tarifi

Malzemeler

3 yumurta

2 çay bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı  yoğurt

Yarım su bardağı irmik

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 fincan ceviz(iri çekilmiş)

Üzeri için; 2 yemek kaşığı susam

Hindistan cevizi

Aldığı kadar un

Şerbeti için; 3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

7-8 damla limon

Yapılışı; İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet kaynayınca, altını kısıp, 10 dk. kadar kaynatıp, limonunu ekleyip aygazdan alıyoruz. Şerbeti ılıktan biraz sıcak olarak döküyoruz. Kekimiz için, yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Yağ, yoğurt, irmik ve vanilyayı ekleyip, çırpıyoruz. Kakao, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş  ekleyerek kek harcından biraz katı olacak kıvamda bir harç hazırlıyoruz. Tam ölçmedim ama, yaklaşık 2 bardak kadar un yetecektir.  Yani, yine akışkan olsun kekimiz ama bayağı koyu kıvamlı olsun. En son cevizi ekleyip çok karıştırmadan, yağlanmış ve şeker serpilmiş orta boy bir fırın kabına,keki çok kalın olmayacak bir tepsiye  döküp, üzerine bolca susam serpiyoruz. Susamlı sevmiyorsanız serpmeyebilirsiniz, ben çok yakıştırdığım için kullanıyorum. 180 derece fırında pişiriyoruz. Beş dakika kekin ilk sıcaklığı geçince, şerbetini döküyoruz. Üstüne hindistan cevizi koyuyoruz. Afiyet olsun..
kakaolu revani tarifi