Kakaolu Revani Tarifi
Malzemeler
3 yumurta
2 çay
bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su
bardağı irmik
2 yemek
kaşığı kakao
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
1 fincan
ceviz(iri çekilmiş)
Üzeri için;
2 yemek kaşığı susam
Hindistan
cevizi
Aldığı kadar
un
Şerbeti için; 3,5 su bardağı şeker
3,5 su
bardağı su
7-8 damla
limon
Yapılışı; İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz.
Şerbet kaynayınca, altını kısıp, 10 dk. kadar kaynatıp, limonunu ekleyip
aygazdan alıyoruz. Şerbeti ılıktan biraz sıcak olarak döküyoruz. Kekimiz için,
yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Yağ, yoğurt, irmik ve
vanilyayı ekleyip, çırpıyoruz. Kakao, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek kek harcından biraz katı olacak
kıvamda bir harç hazırlıyoruz. Tam ölçmedim ama, yaklaşık 2 bardak kadar un
yetecektir. Yani, yine akışkan olsun kekimiz
ama bayağı koyu kıvamlı olsun. En son cevizi ekleyip çok karıştırmadan, yağlanmış
ve şeker serpilmiş orta boy bir fırın kabına,keki çok kalın olmayacak bir tepsiye döküp, üzerine bolca susam
serpiyoruz. Susamlı sevmiyorsanız serpmeyebilirsiniz, ben çok yakıştırdığım
için kullanıyorum. 180 derece fırında pişiriyoruz. Beş dakika kekin ilk
sıcaklığı geçince, şerbetini döküyoruz. Üstüne hindistan cevizi koyuyoruz. Afiyet
olsun..
![]() |
kakaolu revani tarifi |