Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Çiçek Kürdan Kebabı

Malzemeler

4 tane patlıcan

200 gr.kıyma

1 soğan, 3 diş sarımsak

Maydanoz, 2 dilim bayat emek

Tuz, karabiber, pulbiber

Kızartmak için sıvıyağ

Üzeri için; 1 domates

2 tane sivri biber

Sosu için; 1 tatlı kaşığı salça

1 su bardağı su

Kürdan

Yapılışı; Patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimliyoruz. 15-20 dk.kadar tuzlu suda bekletip, kağıt havluya alıyoruz. Kızgın yağda iki tarafını da hafif kızartıp, yine yağını almak için kağıt havluya alıyoruz. Köftesi için 1 soğanı rendeleyip, sarımsağı dövüyoruz. Ekmekleri bir kasede  ıslatıp, sıktıktan sonra diğer bütün malzemelerle kıymaya ilave ederek yoğuruyoruz. Köftelere yuvarlak  şekil verip, kızartıyoruz. Her patlıcanın arasına bir köfte koyup, resimdeki gibi dördünün ucunu bir araya getirip, iki tarafından kürdanla tutturuyoruz.  Biberlerini üstüne koyup,  domatesini de ortasına koyuyoruz. 1 bardak suyla salçayı eritip,  1 çay kaşığı tuz katıp, kebabımızın üzerine döküyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dk. pişiriyoruz.  Spatula ile servis tabağına alıp, kürdanı çıkartıyoruz.  Afiyet olsun…

çiçek kürdan kebabı