Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Kıymalı  Pide Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı süt(ılık)

1 su bardağı su(ılık)

Yarım su bardağı sıvıyağ

3 yemek kaşığı yoğurt

2 yumurta(sarıları üstüne)

1  tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kuru maya

Aldığı kadar un

İçine; 250 gr. kıyma

Maydanoz, 1tatlı kaşığı tuz

1 soğan(rendelenmiş)

Yarım çay k.karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber

1tatlı kaşığı salça

1 büyük domates(rendelenmiş)

Yapılışı; Hamur kabımıza ılık sütü, suyu, şekeri ve mayayı koyup, karıştırıyoruz. Sonra sıvıyağ, yoğurt, tuz ve yumurta beyazlarını ekleyip karıştırdıktan sonra, un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Poğaça hamuru gibi yumuşak olmalı. Hamurun üstünü bir bezle örtüp, 1 saat kadar mayalıyoruz. İç harcı için kıymanın içine bütün malzemeleri ekleyip, elimizle yoğurarak karıştırıyoruz. Kıymalı harcımızın pidelere rahatça yayılacak kıvamda olması için, katı olursa çok az su ilave edebiliriz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Ben 14  beze yaptım. Un serperek merdane ile uzunlamasına yarım cm. kalınlığında açıyoruz. Kenarlarından birer cm. boşluk kalacak şekilde elimizle iç harcını yayıyoruz ve kenarlarını kapatıp, uçlarını birleştiriyoruz. Hepsini aynı şekilde hazırlayıp, yumurta sarısı sürüp, 200 derece fırında kızarana  pişiriyoruz. Birkaç tane de yumurtalı yaptım. Kıymasının üzerine 1 yumurtayı bir iki kere çırpıp, 2 tane pideye böldüm. İsteğe göre bu şekilde de yapabilirsiniz. Yumuşacık ve lezzetli bir pide tarifi. Mutlaka deneyiniz. Hatta yapıp, dondurucuya atın, canınız istediğinde mikro dalga fırında ısıtıp, ilk piştiği andaki lezzetiyle tüketebilirsiniz.. Afiyet olsun.. J
kıymalı pide tarifi