Kıymalı Pide Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı
süt(ılık)
1 su bardağı
su(ılık)
Yarım su
bardağı sıvıyağ
3 yemek
kaşığı yoğurt
2
yumurta(sarıları üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı
kaşığı şeker
1 tatlı
kaşığı kuru maya
Aldığı kadar
un
İçine; 250 gr. kıyma
Maydanoz,
1tatlı kaşığı tuz
1
soğan(rendelenmiş)
Yarım çay
k.karabiber
1 tatlı
kaşığı pulbiber
1tatlı
kaşığı salça
1 büyük
domates(rendelenmiş)
Yapılışı; Hamur kabımıza ılık sütü, suyu,
şekeri ve mayayı koyup, karıştırıyoruz. Sonra sıvıyağ, yoğurt, tuz ve yumurta
beyazlarını ekleyip karıştırdıktan sonra, un ekleyerek yumuşak bir hamur
yoğuruyoruz. Poğaça hamuru gibi yumuşak olmalı. Hamurun üstünü bir bezle örtüp,
1 saat kadar mayalıyoruz. İç harcı için kıymanın içine bütün malzemeleri
ekleyip, elimizle yoğurarak karıştırıyoruz. Kıymalı harcımızın pidelere rahatça
yayılacak kıvamda olması için, katı olursa çok az su ilave edebiliriz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Ben 14 beze yaptım. Un serperek merdane ile
uzunlamasına yarım cm. kalınlığında açıyoruz. Kenarlarından birer cm. boşluk
kalacak şekilde elimizle iç harcını yayıyoruz ve kenarlarını kapatıp, uçlarını
birleştiriyoruz. Hepsini aynı şekilde hazırlayıp, yumurta sarısı sürüp, 200
derece fırında kızarana pişiriyoruz.
Birkaç tane de yumurtalı yaptım. Kıymasının üzerine 1 yumurtayı bir iki kere
çırpıp, 2 tane pideye böldüm. İsteğe göre bu şekilde de yapabilirsiniz.
Yumuşacık ve lezzetli bir pide tarifi. Mutlaka deneyiniz. Hatta yapıp,
dondurucuya atın, canınız istediğinde mikro dalga fırında ısıtıp, ilk piştiği
andaki lezzetiyle tüketebilirsiniz.. Afiyet olsun.. J
![]() |
kıymalı pide tarifi |