Topili Poğaça Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı
süt(ılık)
1 su bardağı
su(ılık)
1 yumurta(sarısı
üstüne)
1 çay bardağı
sıvıyağ
1 tatlı
kaşığı tuz
1 paket yaş
maya
Aldığı kadar
un
İçine; Bir kutu topi peynir
Salam,
domates
Yapılışı; Mayayı ılık suda eritiyoruz. Bütün
malzemeleri hamur kabımıza koyup, karıştırıyoruz. Hamur elimize yapışmayana kadar un ekleyerek,
yoğuruyoruz. Hamur kabarıp, iki katı olana kadar mayalıyoruz. Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle uzunlamasına açıyoruz. Kenarlarından birer
cm. kadar içe doğru kıvırıp, kayık
şekli veriyoruz. Sıra sıra topi
peynirleri ortasına dizip, kenarlarına salam ve domates dilimlerini koyuyoruz.
Yumurta sarısını sürüp, 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
topili poğaça tarifi |