Pideli Köfteli Kebap
Malzemeler
1 tane pide
1 büyük
patates
6-7 tane
sivri biber
250 gr.
kıyma
3-4 diş
sarımsak
2-3 dilim bayat ekmek
1 yumurta
sarısı
1 tatlı k.
tuz, 1 tatlı k. kırmızı toz biber
Yarım çay k.
karabiber ve pulbiber
Kızartmak
için; Sıvıyağ
Büyük kase
sarımsaklı yoğurt
Sosu için; 1
yemek k. tereyağı
1 yemek
kaşığı salça
1 su bardağı
su, bir tutam tuz
Yapılışı: Öncelikle pidemizi küp küp
doğruyoruz. Ben kıtır kıtır olması için
5-6 dk. fırınladım, tabi daha yumuşak olmasını istiyorsanız fırınlamayın.
Kıymayı sarımsağı, ufalanmış bayat ekmeği,
yumurta sarısı ve bütün baharatlarıyla 5 dk. yoğurup, uzun uzun elimizle
yuvarlıyoruz. İnce dilimlenmiş patatesleri kızgın bol yağda kızartıyoruz. Biberleri
ve köfteleri de kızartıyoruz. Tereyağıyla salçayı kavurup, suyunu ve tuzunu ekleyerek bir taşım kaynatıyoruz.
Gelelim en güzel kısmına.. Servis tabağımıza
pideleri alıyoruz. Her yerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Köftelerini,
biberlerini ve patateslerini üstüne
yerleştirip, bolca salça sosunu üstüne döküyoruz. Sıcak sıcak servis
edebiliriz. Afiyet olsun…
![]() |
pideli köfteli kebap |