Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Pideli Köfteli Kebap

Malzemeler

1 tane pide

1 büyük patates

6-7 tane sivri biber

250 gr. kıyma

3-4 diş sarımsak

2-3  dilim bayat ekmek

1 yumurta sarısı

1 tatlı k. tuz, 1 tatlı k. kırmızı toz biber

Yarım çay k. karabiber ve pulbiber

Kızartmak için; Sıvıyağ

Büyük kase sarımsaklı yoğurt

Sosu için; 1 yemek k. tereyağı

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı su, bir tutam tuz

Yapılışı: Öncelikle pidemizi küp küp doğruyoruz. Ben  kıtır kıtır olması için 5-6 dk. fırınladım, tabi daha yumuşak olmasını istiyorsanız fırınlamayın. Kıymayı  sarımsağı, ufalanmış bayat ekmeği, yumurta sarısı ve bütün baharatlarıyla 5 dk. yoğurup, uzun uzun elimizle yuvarlıyoruz. İnce dilimlenmiş patatesleri kızgın bol yağda kızartıyoruz. Biberleri ve köfteleri de kızartıyoruz. Tereyağıyla salçayı kavurup, suyunu ve tuzunu  ekleyerek bir taşım kaynatıyoruz.

 Gelelim en güzel kısmına.. Servis tabağımıza pideleri alıyoruz. Her yerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Köftelerini, biberlerini  ve patateslerini üstüne yerleştirip, bolca salça sosunu üstüne döküyoruz. Sıcak sıcak servis edebiliriz. Afiyet olsun…

pideli köfteli kebap