Fırında Patatesli Tavuk Tarifi
Malzemeler
500 gr.
tavuk göğsü
1 büyük
patates
2 yemek
kaşığı yoğurt
2 yemek k.
sıvıyağ
Tuz,
karabiber, pulbiber
Tozbiber,
kekik
Yapılışı; Tavuk göğsünü julyan olarak , bir
parmak kalınlığında kesiyoruz. Yoğurt, sıvıyağ ve damak tadınıza göre, istediğiniz miktarda baharatlarını katıp, karıştırıyoruz. Bu şekilde terbiyesiyle
birkaç saat beklerse daha lezzetli olur. Patatesi soyup, yarım cm. kalınlığında
dilimliyoruz. Dilimlerden kalp şekilleri çıkarıyoruz. Yağlanmış fırın
kabına, tavukları iki sıra olacak
şekilde diziyoruz. Kenarlarına patatesleri diziyoruz. 190 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
fırında patatesli tavuk tarifi |