Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

Malzemeler

500 gr. tavuk göğsü

1 büyük patates

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek k. sıvıyağ

Tuz, karabiber, pulbiber

Tozbiber, kekik

Yapılışı; Tavuk göğsünü julyan olarak , bir parmak kalınlığında kesiyoruz. Yoğurt, sıvıyağ ve damak tadınıza göre,  istediğiniz miktarda baharatlarını katıp,  karıştırıyoruz. Bu şekilde terbiyesiyle birkaç saat beklerse daha lezzetli olur. Patatesi soyup, yarım cm. kalınlığında dilimliyoruz. Dilimlerden kalp şekilleri çıkarıyoruz. Yağlanmış fırın kabına,  tavukları iki sıra olacak şekilde diziyoruz. Kenarlarına patatesleri diziyoruz. 190 derecede  kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

fırında patatesli tavuk tarifi