Sosyete Mantısı
Malzemeler
4 adet yufka
1,5 çay
bardağı yoğurt
Yarım çay
bardağı sıvıyağ
250 gr. kıyma
1 soğan,
maydanoz
Sarımsaklı
yoğurt
Sıvıyağ,
pulbiber
Yapılışı; İlk önce kıymayı soğanla birlikte
kavuruyoruz. Tuz ve karabiber, en son maydanoz ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
Yoğurt ve sıvıyağı çırpıyoruz. Bir yufkayı tezgaha seriyoruz. Fırça ile her
yerine yoğurtlu karışımı sürüp, üstüne diğer yufkayı yayıyoruz. Fincan tabağı
büyüklüğünde olacak şekilde, yuvarlak veya kare olarak küçük yufkalar çıkarıp,
resimdeki gibi muffin kalıbına
yerleştiriyoruz. İçine, yarısına kadar
kıymasını koyup, yufkanın kalan kenarlarından kapak şeklinde, üstünü
kapatıyoruz. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, kalan yoğurtlu harcı
üzerlerine sürüp, 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından
çıkınca önce sarımsaklı yoğurdu, sonra yağda kızdırdığımız pulbiberi döküyoruz.
Nefis mantılar yemeye hazır. Afiyet olsun..
![]() |
sosyete mantısı |