Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
Çikolata sosu
Muhallebi için; 2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı; Muhallebi için süt, şeker ve irmiği tencereye koyup, karıştırarak, göz göz olana kadar pişiriyoruz. Aygazdan almadan önce vanilyasını ekleyip, altını kapatıyoruz. Margarini ilave ederek karıştırarak eritiyoruz. Muhallebiyi beş dakika soğuttuktan sonra, yani ilk sıcaklığı geçince, bisküvinin yarısını borcama dizip, üstüne döküyoruz. Kalan bisküvileri de aynı şekilde muhallebinin üstüne diziyoruz. Dolapta yarım saat dinlendikten sonra, dilimleyerek, üstüne çikolata sosu döküyoruz. Afiyet olsun...
![]() |
muhallebili bisküvili kolay tatlı |