Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Pastane Usulü Şekerpare


Malzemeler
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)

2 yumurta(sarısının biri üstüne)

4 yemek kaşığı pudra şekeri

3 yemek kaşığı irmik


1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya,fındık

Aldığı kadar un

Şerbeti için; 3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su, 7,8 damla limon

Yapılışı; İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Kaynamaya başlayınca 7-8 dakika sonra limonunu ekleyip, altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz. Sonra oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeri ile karıştırıyoruz. Yumurta,irmik ve diğer malzemeleri de ekleyip, yoğuruyoruz. Yavaş yavaş un ilave ederek, elimize yapışmayacak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurdan parça parça alıp, yıldız uçlu kalıptan kurabiye gibi çıkarıyoruz. Ortasına fındığı bastırarak koyup, yumurta sarısı sürüyoruz. İsterseniz küçük parmak uzunluğunda rulo yapıp, üstünü bastırarak düzleyip, çatalla çizebilirsiniz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Ilık veya soğuk şerbeti sıcak tatlıya döküyoruz. Şekerparenin şerbeti daha iyi çekmesi için, kaşıkla tepsinin kenarından bir iki defa tatlıların üzerlerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun...
pastane usulü şekerpare