Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Saray Helvası

Yapımı çok basit, az malzemeli, çekme helvası tadında güzel bir tarif. Sadece dikkat etmemiz gereken unu kavururken, en kısık ateşte ve rengi beyaz kalacak şekilde pişirmek.



Malzemeler

2 su bardağı un

1 su bardağı pudra şekeri


100 gr. margarin
Yapılışı; Unu geniş bir teflon tavada, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Yaklaşık olarak 15 dakika ,kokusu çıkıp, rengi çok hafif pembeleşmeye başlarken, aygazdan alıyoruz. Pudra şekerini ekleyerek, kaşıkla eze eze karıştırıp, biribiriyle özleştiriyoruz. Margarini eritip una ekliyoruz. İyice karıştırarak helvayı bir borcama döküp, sıkıca bastırarak düzeltiyoruz. İstediğimiz şekilde dilimleyip, oda sıcaklığında soğutup, 2 saatte dolapta bekletiyoruz. Daha sonra çıkarıp, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
saray helvası