MİNİK YELPAZE PATATES
Minik minik patatesleri her zaman bulmak mümkün olmuyor ama, pazarlarda mevsimi geldiği zaman taze taze mutlaka alın. Bu şirin patateslerden ne yaparsanız yapın, hem çok tatlı hem de lezzetli oluyor. Tek malzemesi patates olan, pratik, yapması keyifli, en sevdiğim lezzetlerden biri. Bende elimde kalan son patateslerle yelpaze patates yaptım. Tavada da çok güzel oluyor, fırında da ama bunu fırında hazırladım. Patatesleri kabukları ile kullanacağımız için önce biraz suda bekletip, sonra iyice ovalayarak yıkıyoruz ve kuruluyoruz. Tamamen ayırmadan ince ince kesiyoruz. Hepsini bir tepsiye alıp, tuz serpiyoruz. Bir kasede 4-5 yemek kaşığı sıvıyağa, biraz kekik, biraz karabiber, pulbiber ve 1 diş dövülmüş sarımsağı karıştırıyoruz. Patateslerin üzerine dökerek elimizle, sosu her tarafına sürüyoruz. 200 derece fırında kızarıp, yumuşayana kadar pişiriyoruz. İsteğe göre yoğurtla, domates sosuyla, ketçapla da servis yapılabilir. Afiyet olsun...
 |
minik yelpaze patates |