Tarif Ara

Ne Aramıştınız?



 


Fellah Köftesi

Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur

Yarım su bardağı irmik

1 su bardağı sıcak su


1 yumurta
1 tane soğan

3 yemek kaşığı dolusu un


Tuz, karabiber
Sosu için; 1 tatlı kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım demet maydanoz

2 diş sarımsak


Tuz, karabiber, pulbiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşık tereyağı

1 çay bardağı su

Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı; Bulgur ve irmiği bir kaba alıyoruz ve sıcak suyu üstüne döküyoruz. 5-6 dakika bulgur şiştikten sonra, rendelenmiş soğanı, yumurtayı ve diğer malzemeleri ekleyerek, yoğuruyoruz. Fındık büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayıp, parmağımızla ortasına bastırıp, çukur yapıyoruz. Unlanmış tepsiye diziyoruz. Geniş bir tencerede su kaynatıp, köfteleri 6-7 dakika suyun üstüne çıkmaya başlayıncaya kadar haşlıyoruz. Diğer tarafta tavaya tereyağı ve sıvıyağı koyup, salçayı kavuruyoruz. Sarımsağı ve baharatlarını ekleyerek, su katıp, bir taşım kaynatıyoruz. Tavayı aygazdan alıp, haşlanmış fellah köftesini sosun içine koyup, karıştırıyoruz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiyoruz.

Köftelerin yarısını yağda kızarttıktan sonra, salçalı sosun yarısını iki yemek kaşığı , kavrulmuş kıymayla karıştırarak , hazırladım. Kızarmış köfteleri kıymalı sosta iyice karıştırıp, sarımsaklı yoğurdu tabağa koyup, üzerine köfteleri koydum ve maydanoz serptim. Fellah köfte yaparsanız, bir de bu şekilde denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Afiyet olsun..
fellah köftesi