Tarif Ara

Ne Aramıştınız?






Açma Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı sıvıyağ

2 yumurta (sarıları üstüne)

1 paket kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı şeker

Aldığı kadar un

İçine sürmek için;50 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)

Yapılışı; Ilık sütü yoğurma kabımıza koyup, mayayı ve şekeri ekleyerek 5 dakika bekletiyoruz. Sonra bütün malzemeleri içine koyup, un ilave ederek yoğuruyoruz. Hamuru ne kadar yumuşak olursa, o kadar güzel olur. Bu nedenle elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklememiz yeterli. Hamur toparlanınca üzerini örtüp, mayalanması için 1 sasat kadar bekletiyoruz. Sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde , bezeler hazırlıyoruz. Her bezeyi biraz açıp, içine yumuşamış tereyağından bir iki çay kaşığı kadar sürüp, rulo yapıyoruz. Ruloyu iki ucundan tutup, ters yönlere doğru burup, uçlarından birleştiriyoruz. Tepsiye dizip yumurta sarısı sürüyoruz. Susam veya çörek otu serpiyoruz. Tepside iyice kabarana kadar 20-25 dk. bekletip, 200 derece fırında pişiriyoruz. Pastane açması tadında, yumuşacık lezzetli bir tarif. Afiyet olsun..
açma tarifi