Çökertme Kebabı
Malzemeler
2 tane büyük
patates
3 yemek
kaşığı kıyma
1 tutam
maydanoz
Tuz,
karabiber, pulbiber
2 tane
domates
1 tatlı
kaşığı salça
1 diş
sarımsak
Tuz,
karabiber
Bir kase
sarımsaklı yoğurt
Yapılışı; Patatesleri uzun uzun, ince bir
şekilde doğrayıp, bol yağda kızartıyoruz. Kıymayı çok az yağda kavuruyoruz. Tuz
ve baharatını damak tadımıza göre ilave ederek, altını kapatıp, doğradığımız
maydanozu ekleyerek, karıştırıyoruz. Domatesi rendeleyip, iki kaşık yağda birkaç dakika pişirip, salçayı, sarımsağı ve
biraz tuz, karabiber ekleyerek, bir iki daha pişiriyoruz. Sarımsaklı yoğurdu
hazırlıyoruz. Servis tabağımıza önce patatesleri koyup, sarımsaklı yoğurt, kıymalı
harcı ve domates sosunu üstüne döküyoruz. Pratik
çökertme kebabı , hem doyurucu, hem de
birbirine çok yakışan tatlar bir arada. Afiyet olsun..
![]() |
çökertme kebabı |