Kokoş Kurabiye
Malzemeler
150 gr.
tereyağı veya margarin
1 yumurta
Yarım kahve
fincanı sıvıyağ
1 çay
bardağı pudra şekeri
1 çay
bardağı toz kremşanti
1 çay kaşığı
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Aldığı kadar
un
Süslemek için; 160 gr. bitter çikolata
Reçel
Pudra şekeri
Yapılışı; Oda sıcaklığındaki tereyağını,
yumurta, pudra şekeri ve kremşantiyle birlikte, birbirine yedirerek,
yoğuruyoruz. Sonra kalan malzemeleri de ekleyerek, azar azar un katarak,
yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. İsterseniz tek seferde, ister iki seferde,
hamuru merdane ile yağlı kağıt ya da jelatinin arasına koyup, açıyoruz. Bisküviden
biraz daha kalın açtığımız hamurdan, kurabiye kalıplarıyla çifter çifter
şekiller çıkarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 180 derece fırında
hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Tamamen soğuyana kadar tepside
bekletiyoruz. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Kurabiyenin birine
çikolata sürüp, diğerini üstüne kapatıyoruz. Bazılarını da aralarına ve
ortasına reçel sürerek hazırlıyoruz. Kalan çikolatayı poşete koyup, üstünü
süsleyip, pudra şekeri serperek hazırlıyoruz. Süslü kurabiyeler hazır. Afiyet olsun..
![]() |
kokoş kurabiye |