Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Kokoş Kurabiye

Malzemeler
150 gr. tereyağı veya margarin
1 yumurta
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı toz kremşanti
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Süslemek için; 160 gr. bitter çikolata
Reçel
Pudra şekeri


Yapılışı; Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta, pudra şekeri ve kremşantiyle birlikte, birbirine yedirerek, yoğuruyoruz. Sonra kalan malzemeleri de ekleyerek, azar azar un katarak, yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. İsterseniz tek seferde, ister iki seferde, hamuru merdane ile yağlı kağıt ya da jelatinin arasına koyup, açıyoruz. Bisküviden biraz daha kalın açtığımız hamurdan, kurabiye kalıplarıyla çifter çifter şekiller çıkarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Tamamen soğuyana kadar tepside bekletiyoruz. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Kurabiyenin birine çikolata sürüp, diğerini üstüne kapatıyoruz. Bazılarını da aralarına ve ortasına reçel sürerek hazırlıyoruz. Kalan çikolatayı poşete koyup, üstünü süsleyip, pudra şekeri serperek hazırlıyoruz. Süslü kurabiyeler hazır. Afiyet olsun..
kokoş kurabiye