Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

 
Balon Ekmek

Malzemeler
2 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

2 yemek kaşığı yoğurt

3,4 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı şeker

1 paket yaşmaya

1,5 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Yapılışı; Ilık su ve sütü yoğurma kabımıza alıp, mayayı içinde eritiyoruz. Kalan malzemeleri de ekleyip, azar azar un ekleyerek, ele yapışan, çörek hamuru gibi yumuşak bir kıvamda hamur hazırlıyoruz. Avcumuzu hafif yağlayarak, hamuru toparlıyoruz. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp, bir saat kadar iyice kabarana kadar mayalıyoruz. Mayası gelince un yardımıyla hamuru 10 bezeye ayırıp, pürüzsüz olacak şekilde yuvarlıyoruz. Her bezeyi un serperek merdane ile ince bir şekilde açıyoruz. Tepsiye dizip, beş on dakika beklettikten sonra, önceden ısıttığımız 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Ekmek içine ne arzu ediyorsanız, hazırlayıp doldurabilirsiniz. Tavuk sote ve bol mevsim salatası ile nefis olur. Deneyenlere afiyet olsun...

balon ekmek