Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Elmalı Gül Kurabiye

Çocukluğumdan beri çok severim elmalı kurabiyeyi. Eminim benim gibi çok müptelası vardır, bu kolay ama bir o kadar lezzetli tarifi. Farklı sunum arayanlar, hep aynı yapıyorum, bu sefer değişik olsun diyenler varsa, bir de bu şekilde deneyiniz. Biraz uğraştırıcı gibi görünse de, klasik elmalı kurabiye yaparken de aslında aynı zahmeti veriyoruz sanki... O zaman bakalım tarifimize...

elmalı gül kurabiye




Malzemeler

150 gr. margarin (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağı pudra şekeri

1 yemek kaşığı nişasta

1 çay kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı)


içine; 4 büyük elma
1 tatlı kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı şeker

Çekilmiş ceviz

Üzerine pudra şekeri

Yapılışı; Oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, nişastayı, pudra şekeri ve kabartma tozunu hamur kabımıza alıp, karıştırıyoruz. Un ilave ederek yumuşak, ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyoruz. Üç su bardağından bir parmak eksik un kullandım. İki buçuk bardak koyup, kontrollü olarak olarak ekleyebilirsiniz. İçi için elmaları rendeliyoruz. Bir tavada üç, dört dakika suyunu bırakıp çekince, tarçın, şeker ve cevizle şöyle bir karıştırıp, aygazdan alıp,soğutuyoruz. Hamurdan büyük bir parça alıp, biraz un serpip, tezgahta yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz. Uzun ve ince bir şekilde, merdaneyle açıyoruz. Bıçakla kenarlarını keserek düzeltiyoruz. Dört parmak genişliğindeki hamurun ortasına elmalı harcı yayıyoruz. Sonra rulo şeklinde sarıp, üstüne bastırarak biraz düzleştiriyoruz. Bıçakla verevli kesikler atıp, bir karışa yakın uzunlukta dilimlere ayırıyoruz. Her dilimi yan olarak çevirip, kesikleri dışta kalacak şekilde dolayıp, ucunu resimdeki gibi bırakıyoruz. Dolarken hafif esnetiyoruz ki, aralarıılsın ve istediğimiz görüntü oluşsun. Hamurun bir kısmıyla da diğer elmalı kurabiyeleri hazırladım. Resimdeki gibi siz de hazırlayabilirsiniz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, çok hafif pembeşene kadar pişiriyoruz. Sizde hepsini aynı anda yaparsanız, gül şeklindeki elmalı kurabiyeleri büyük olduğu için, biraz daha fazla pişiriyoruz, diğerlerini daha önce fırından çıkarıyoruz.. Soğuyunca pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun..

elmalı gül kurabiye