Malzemeler
1 kilo ıspanak
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığı salça
2 yumurta
Tuz, pulbiber, karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı; Ispanakların sadece yapraklarını kullanacağımız için, saplarını kesip, yapraklarını ince ince dilimleyerek bol suda yıkayıp, temizliyoruz. Geniş bir tencerede su kaynatıp, ıspanak yapraklarını üç dört dakika kadar haşlıyoruz ve süzgece alıyoruz. Pişirieceğimiz yayvan bir tencerede biraz sıvıyağla birlikte, soğan ve kıymayı kavuruyoruz. Salçasını ekleyip, bir iki kere çevirdikten sonra, ıspanakları ilave ediyoruz. Baharatlarını ekleyip, birkaç dakikada ıspanağı kavuruyoruz. Bu sırada aygazdan alıp, tezgahta tuzunu atıp, bir çay bardağı kadar su, yani ıspanakların üstüne çıkmıyacak kadar su ekleyip, kaşıkla yumurta için yuva açıp, yumurtalarını kırıyoruz. (isteğe bağlı olarak bir tavada iki üç kaşık yağı kızdırıp, yumurtaların üzerine kızgın olarak döküyoruz.)Mıhlamayı aygaza alıp yumurtaları pişene kadar üç dört dk. pişiriyoruz. Afiyet olsun..
![]() |
ıspanaklı mıhlama |