Malzemeler
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr. tereyağı (2 yemek kaşığı dolusu)
2 yemek kaşığı pekmez
Muhallebi için; 3,5 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı hindistan cevizi
Çikolata sosu için; 120 gr. bitter çikolata
Yarım çay bardağı süt
Yapılışı; Öncelikle bisküvileri robotta çekiyoruz. Tereyağını eritip, bisküvilerin üzerine döküp, pekmezi de ekliyoruz. Kaşıkla iyice karıştırıp, kelepçeli kalıba koyuyoruz. Bir tabakla veya bardakla bastırarak, sıkıştırıyoruz. Muhallebinin bütün malzemelerini bir tencereye koyup, kaynayana kadar karıştırarak, pişiriyoruz. İlk sıcaklığı geçene kadar 5-10 dakika bekledikten sonra, bisküvinin üzerine döküp, kaşıkla eşit şekilde yayıyoruz. Sütü bir tavada ısıtıp, çikolataları içine kırıyoruz. Eriyene kadar karıştırıyoruz. Muhallebinin üzerine çikolata sosunu döküp, ılıyınca dolaba koyuyoruz. 1-2 saat sonra dolaptan çıkarıp, harika bir cheesecake servisi yapıyoruz.
Bir dilimi tatlıya doyuruyor,doğrusu. Çok lezzetli ve pratik bir tatlı. Denemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim.. Afiyet olsun...
![]() |
çikolatalı cheese kek |