Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Haşhaşlı Tatlı

Malzemeler

125 gr. Margarin (oda sıcaklığında)

1 yumurta

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı irmik

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı kadar un

Üzeri için; fındık, mavi haşhaş

Şerbeti için; 3 su bardağı su

2 su bardağı şeker

5,6 damla limon

Yapılışı; Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri hamur kabımıza koyup, iyice karışmasını sağlıyoruz. Kabartma tozunu ekliyoruz. Unu da kontrollü olarak ekleyerek, elimize yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlıyoruz. Her yerini haşhaşa bulayıp, tepsiye koyup, ortalarına fındık batırıyoruz. Eğer arzu ederseniz, benim gibi hamurun üçte biri kadarını, bir kaşık kakao ile yoğurup, bir kısmını da, bu şekilde sevenler için yapabilirsiniz. Hepsini 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Tatlıları  fırına koyunca şerbeti aygaza koyup, kaynamaya başlayınca altını kısıp, 7-8 dakika pişiriyoruz. Aygazdan alırken limonunu sıkıp, tatlılar pişene kadar soğutuyoruz. Şerbet kaynar değil ama sıcak olacak. Tatlılar fırından çıkınca üzerine döküp, tepsinin kenarından bir iki kere kaşıkla tatlıların üzerine tamamen çekmesi için şerbeti gezdiriyoruz ki, üstleri de iyice çeksin. Bir iki saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Çok sevilen, çok kolay ve lezzetli bir tatlı. Mutlaka tavsiye ederim…
haşhaşlı tatlı