Kalburabastı Tatlısı
Malzemeler
125gr.
tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı
toz şeker
1 çay
bardağı sıvıyağ
2 yemek
kaşığı yoğurt
2 yemek
kaşığı irmik
1 paket
kabartma tozu
Aldığı kadar
un
İçine; İri çekilmiş ceviz
Şerbeti için; 2 su bardağı şeker
2,5 su
bardağı su
7-8 damla
limon
Yapılışı; Şerbeti tencereye koyup, kaynamaya
başlayınca altını kısıp, 10 dakika kadar pişiriyoruz. Aygazdan almadan önce
limonunu sıkıp, soğuması için bir kenara alıyoruz. Tereyağını eritip, ılıdıktan sonra hamur
kabımıza alıyoruz. Bütün malzemeleri de ekleyerek, yavaş yavaş un ilave
ediyoruz. Gayet yumuşak, ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz. Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlıyoruz. Rende veya süzgecin üzerinde,
elimizle biraz açıp, ortasına ceviz koyup, dikkatli bir şekilde rulo yaparak ,
çıkarıyoruz. Hepsini hazırlayarak, tepsiye dizip, 180 derece fırında kızartıyoruz.
Üstüne yumurta sürmüyoruz, ama rengi koyulaşana kadar pişiriyoruz ama yakmadan tabiki, daha
kivir kivir olsun tatlılarımız. Kalburabastı
fırından çıkınca, ılık şerbeti
tatlılara döküyoruz. Bir iki defa
kenarlarından kaşıkla şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz. Kapağını
kapatmadan fırının sıcaklığı geçene kadar, tatlıları içinde bırakırsak, daha
kolay çekecektir. Hem hafif, hem de kıyır kıyır bir tatlı. Deneyenlere afiyet
olsun..
![]() |
kalburabastı tatlısı |