Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Kalburabastı Tatlısı

Malzemeler

125gr. tereyağı

1 yumurta

1 çay bardağı toz  şeker

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı irmik

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçine; İri çekilmiş ceviz

Şerbeti için; 2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

7-8 damla limon

Yapılışı; Şerbeti tencereye koyup, kaynamaya başlayınca altını kısıp, 10 dakika kadar pişiriyoruz. Aygazdan almadan önce limonunu sıkıp, soğuması için bir kenara alıyoruz.  Tereyağını eritip, ılıdıktan sonra hamur kabımıza alıyoruz. Bütün malzemeleri de ekleyerek, yavaş yavaş un ilave ediyoruz. Gayet yumuşak, ele yapışmayan  bir hamur hazırlıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlıyoruz. Rende veya süzgecin üzerinde, elimizle  biraz açıp, ortasına ceviz  koyup, dikkatli bir şekilde rulo yaparak , çıkarıyoruz. Hepsini hazırlayarak, tepsiye dizip, 180 derece fırında kızartıyoruz. Üstüne yumurta sürmüyoruz, ama rengi koyulaşana kadar pişiriyoruz ama yakmadan tabiki, daha kivir kivir olsun tatlılarımız. Kalburabastı  fırından çıkınca, ılık şerbeti tatlılara döküyoruz. Bir iki defa  kenarlarından kaşıkla şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz. Kapağını kapatmadan fırının sıcaklığı geçene kadar, tatlıları içinde bırakırsak, daha kolay çekecektir. Hem hafif, hem de kıyır kıyır bir tatlı. Deneyenlere afiyet olsun..
kalburabastı tatlısı