Tavuk Kalamar Tarifi
Malzemeler
750 gr.
tavuk göğsü
Tuz,
karabiber, kekik,
1 diş
sarımsak
Sosu için; 1 şişe maden suyu
5 yemek
kaşığı un
1 yumurta
1 çay kaşığı
kabartma tozu
Kızartmak
için sıvıyağ
Yapılışı; Tavukları uzun uzun, serçe parmak
gibi, çok kalın olmayacak şekilde doğruyoruz. Bir diş sarımsağı dövüp, tuz,
yarım çay kaşığı karabiber, kekik ekleyerek, hepsini harmanlıyoruz. Bu şekilde
biraz beklettikten sonra, sos malzemelerini bir kapta karıştırıp, tavukları içine
koyuyoruz. Karıştırdıktan sonra, bir yarım saat kadar sosu alması için
dinlendiriyoruz. Vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz. Teflon tavaya bol yağ
koyup, kızdırıyoruz. Orta ateşte, tavukları sostan alıp, tavaya koyup, iki
tarafını da kızartıyoruz. Çok yüksek ateşte pişirirsek, içi çiğ kalabilir. Bu
nedenle yağı ısıttıktan sonra, orta ateşe alıp pişiriyoruz. Süper bir lezzet, nugget sevenler, çıtır tavuk sevenler, bu tarifi denemediyse mutlaka denemeli, ben
seveceğinizi sanıyorum. Afiyet olsun..
![]() |
tavuk kalamar tarifi |