Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Tavuk Kalamar Tarifi

Malzemeler

750 gr. tavuk göğsü

Tuz, karabiber, kekik,

1 diş sarımsak

Sosu için; 1 şişe maden suyu

5 yemek kaşığı un

1 yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı; Tavukları uzun uzun, serçe parmak gibi, çok kalın olmayacak şekilde doğruyoruz. Bir diş sarımsağı dövüp, tuz, yarım çay kaşığı karabiber, kekik ekleyerek, hepsini harmanlıyoruz. Bu şekilde biraz beklettikten sonra, sos malzemelerini bir kapta karıştırıp, tavukları içine koyuyoruz. Karıştırdıktan sonra, bir yarım saat kadar sosu alması için dinlendiriyoruz. Vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz. Teflon tavaya bol yağ koyup, kızdırıyoruz. Orta ateşte, tavukları sostan alıp, tavaya koyup, iki tarafını da kızartıyoruz. Çok yüksek ateşte pişirirsek, içi çiğ kalabilir. Bu nedenle yağı ısıttıktan sonra, orta ateşe alıp pişiriyoruz. Süper bir lezzet, nugget sevenler, çıtır tavuk sevenler, bu tarifi denemediyse mutlaka denemeli, ben seveceğinizi sanıyorum. Afiyet olsun..
tavuk kalamar tarifi