Ağızda Dağılan Mahlepli Kurabiye Tarifi
Yiyenlerin
mutlaka tarifini istediği, evinizde her zaman hazırlayıp, uzun süre
saklayabileceğiniz, ağızda dağılan nefis bir kurabiye tarifi. Mutlaka deneyin,
ondan sonra zaten sürekli yapacağınızı düşünüyorum. Buyrun malzemelerimize
bakalım;
Malzemeler
200 gr. tereyağı(eritilmiş)
1 çay
bardağı sıvıyağ
1
yumurta(beyazı üstüne)
1 tatlı
kaşığı tuz
1 yemek
kaşığı şeker
1 tatlı
kaşığı mahlep
3 yemek
kaşığı sirke
1 paket
kabartma tozu
Aldığı kadar
un
Üstüne; Kavrulmuş susam
Yapılışı; Tereyağını eritip, ılıtıyoruz ve hamur
kabımıza alıyoruz. Un ve sirke hariç bütün malzemeleri ekleyerek elimizle
karıştırıp, sirkeyi de ekleyerek yavaş yavaş un ilave ediyoruz. Hamur
toparlanana kadar un ekleyerek yoğuruyoruz. Bir tabağa ayırdığımız yumurta
beyazını, bir tabağa da susamı koyuyoruz. Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar
alıp, istediğimiz şekli verdikten sonra, önce yumurta beyazına, sonra susama
batırıyoruz. 190 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
ağızda dağılan mahlepli kurabiye |