Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Cevizli Taş Kadayıf Tatlısı

Yassı kadayıf da dediğimiz tatlıyı, Kastamonu’lu hemşerilerim iyi bilirler. Eskiden Kastamonu’dan gelen misafirlerimiz getirirdi sağolsunlar. Artık canımız istediğinde aynı lezzetle hazırlayıp, pişirmek çok kolay. Kendi kadayıfınızı, kendiniz hazırlayın. Birebir ölçülerle, bu çok sevilen harika tatlıyı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

1 su bardağı süt(ılık)

1 su bardağı su(ılık)

1 tatlı kaşığı instant maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1,5 su bardağı un

Bulamak için;2 yumurta

İçine; 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için; 2 su bardağı şeker

2 su bardağı su, 3-4 damla limon

Kızartmak için; sıvıyağ

Yapılışı; Bir kaba ılık sütü, suyu, tuz, şeker ve mayayı koyup, biraz çırparak unu ekliyoruz. Un topak kalmayacak şekilde 1-2 dakika çırpıp, kek kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun üzerini kapatıp, 10 dakika bekletiyoruz. Şerbeti de, kaynamaya başlayınca, kısık ateşte 5-6 dk. kaynatıp limonunu ilave ederek, soğumaya bırakıyoruz. Teflon tavayı ısıtıp, kaşıkla çay tabağı büyüklüğünde kadayıflarımızı döküp, üstü göz göz olup, altı  kızarana kadar sadece bir yüzünü pişiriyoruz.  Sonra kadayıfların pişirmediğimiz yüzüne, bir kaşık ceviz koyup, poğaça gibi kenarlarından sıkıca kapatıyoruz. Hepsini hazırladıktan sonra, yumurtaya bulayıp, yağda iki tarafını da kızartıyoruz. Kızaran kadayıflarımızı hemen   şerbetin içine atıyoruz. Şerbeti geniş bir kaba koyup, tatlıları arada bir çevirip, çekmesini sağlıyoruz. Soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

cevizli taş kadayıf tatlısı