Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Çikolatalı Kolay Pasta Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı şeker

4 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

Sosu için; 1 paket süt kreması

120 gr. bitter çikolata

Üstüne; bir miktar  antep fıstığı

Yapılışı; Klasik kek  gibi, öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar, çırpıyoruz.          Ne kadar çok çırparsak, kek o kadar güzel kabarır ve  yumuşacık olur. İyice çırptıktan sonra yağ ve yoğurdu ekleyip şöyle bir, iki kere çırpıp, diğer malzemeleri de ekleyerek, aldığı kadar unla, kek harcımızı hazırlıyoruz.  Yuvarlak bir fırın kabını margarinle yağlayıp, un serptikten sonra kekimizi döküp, 180 derece fırında pişiriyoruz. Kekimiz pişerken süt kremasını bir tencereye koyup, kısık ateşte biraz ısıtıyoruz. Kaynatmadan  kenarlarından, kabarmaya başlayınca aygazdan alıp, içine çikolatayı ufak ufak kırıp, erimesi için arada bir karıştırıyoruz.  Kekimizin her yerini kürdanla deliyoruz ki, sosu içine de alsın. Çikolata sosu tamamen soğuyunca kekimizin her yerine döküp, fıstıkla süslüyoruz. Afiyet olsun…
çikolatalı kolay pasta