Çikolatalı
Kolay Pasta Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Sosu
için; 1 paket süt kreması
120 gr. bitter çikolata
Üstüne; bir miktar antep fıstığı
Yapılışı;
Klasik kek gibi,
öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar, çırpıyoruz. Ne kadar çok çırparsak, kek o kadar güzel
kabarır ve yumuşacık olur. İyice
çırptıktan sonra yağ ve yoğurdu ekleyip şöyle bir, iki kere çırpıp, diğer
malzemeleri de ekleyerek, aldığı kadar unla, kek harcımızı hazırlıyoruz. Yuvarlak bir fırın kabını margarinle
yağlayıp, un serptikten sonra kekimizi döküp, 180 derece fırında pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken süt kremasını bir tencereye koyup, kısık ateşte biraz
ısıtıyoruz. Kaynatmadan kenarlarından,
kabarmaya başlayınca aygazdan alıp, içine çikolatayı ufak ufak kırıp, erimesi
için arada bir karıştırıyoruz. Kekimizin
her yerini kürdanla deliyoruz ki, sosu içine de alsın. Çikolata sosu tamamen
soğuyunca kekimizin her yerine döküp, fıstıkla süslüyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
çikolatalı kolay pasta |