Pastane
Simidi
Malzemeler
2 su bardağı su
1 fincan sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üstü
için; 2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
Kavrulmuş susam
Yapılışı;
Kabımızın içine ılık suyu, mayayı ve şekeri koyup, parmak
uçlarımızla karıştırarak, eritiyoruz. Mayası eriyince diğer malzemeleri de
ekliyoruz. Un ekleyerek hamur
elimize yapışmayacak kıvamda olana kadar, yoğuruyoruz. Hamurun üzerini kapatıp, iki katı kadar,
kabarana kadar bekletiyoruz.
Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp, tezgahta yuvarlayarak
şeritler hazırlıyoruz. İki şeridi birbirine dolayarak, uçlarından birleştirerek
simit şekli veriyoruz. Simitleri
pekmezli suyu karıştırıp, her yerine gelecek şekilde çevirerek batırıyoruz.
Sonra susama batırıyoruz. Susam kavrulmuş değilse, kısık ateşte, teflon tavada sürekli karıştırarak,
kavuruyoruz. Bütün simitleri hazırlayıp, tepside 20 dk. beklettikten sonra, 200 derece
fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
pastane simidi |