Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Pastane Simidi  

Malzemeler

2 su bardağı su

1 fincan sıvıyağ

2 yemek kaşığı şeker

1 paket yaşmaya

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Üstü için; 2 yemek kaşığı pekmez

1 çay bardağı su

Kavrulmuş susam

Yapılışı; Kabımızın içine ılık suyu, mayayı ve şekeri koyup, parmak uçlarımızla karıştırarak, eritiyoruz. Mayası eriyince diğer malzemeleri de ekliyoruz. Un       ekleyerek hamur elimize yapışmayacak kıvamda olana kadar, yoğuruyoruz.       Hamurun üzerini kapatıp, iki katı kadar, kabarana kadar bekletiyoruz.               Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp, tezgahta yuvarlayarak şeritler hazırlıyoruz. İki şeridi birbirine dolayarak, uçlarından birleştirerek simit şekli     veriyoruz. Simitleri pekmezli suyu karıştırıp, her yerine gelecek şekilde çevirerek batırıyoruz. Sonra susama batırıyoruz. Susam kavrulmuş değilse, kısık ateşte,         teflon tavada sürekli karıştırarak, kavuruyoruz. Bütün simitleri hazırlayıp, tepside        20 dk. beklettikten sonra, 200 derece fırında pişiriyoruz.  Afiyet olsun…

pastane simidi