Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Peynirli Kaşık Dökmesi

Hem kahvaltılarınızın vazgeçilmezi, hem de çocuklarınızın vazgeçemeyeceği bir          tarif olacak. Yapımı da oldukça basit minik krepler, sunumuyla da sofralarınızı güzelleştirecek. Damak zevkinize göre taze soğan, nane gibi ilaveler yapabilirsiniz. Ölçülerini de aynı oranda artırarak çoğaltabilirsiniz.

Malzemeler

1 yumurta

1 çay bardağı süt

Yarım çay bardağı su

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 tutam k. tozu

1 fincan kaşar peynir rendelenmiş

1 fincan beyaz peynir

1 su bardağı kadar un

Maydanoz
 

Yapılışı; Yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu bir kapta çırpıyoruz. Un hariç diğer        malzemeleri de ekleyip, karıştırıyoruz. Unu ilave ederek, çırpıyoruz.  Kek harcı             gibi   biraz daha koyu kıvamda olacak şekilde, un miktarını  ayarlayabilirsiniz.          Teflon tavayı ısıtıp, bir iki kaşık sıvıyağ koyuyoruz. Kaşıkla tavaya kreplerimizi          döküp, göz göz olunca   diğer tarafını da pişiriyoruz. İçi hamur kalmaması için ağır ateşte pişiriyoruz ve sıvıyağı sadece ilk pişirmede koyuyoruz.  Arzu ederseniz,          burgu     peynirleri en son tavada şöyle bir iki dakika hafif kızartıp,  sıcak sıcak      beraber servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
peynirli kaşık dökmesi