Peynirli
Kaşık Dökmesi
Hem kahvaltılarınızın vazgeçilmezi, hem de
çocuklarınızın vazgeçemeyeceği bir
tarif olacak. Yapımı da oldukça basit minik krepler, sunumuyla da
sofralarınızı güzelleştirecek. Damak zevkinize göre taze soğan, nane gibi
ilaveler yapabilirsiniz. Ölçülerini de aynı oranda artırarak çoğaltabilirsiniz.
Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tutam k. tozu
1 fincan kaşar peynir rendelenmiş
1 fincan beyaz peynir
1 su bardağı kadar un
Maydanoz
Yapılışı;
Yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu bir kapta çırpıyoruz. Un
hariç diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırıyoruz. Unu
ilave ederek, çırpıyoruz. Kek harcı gibi biraz daha koyu kıvamda olacak şekilde, un
miktarını ayarlayabilirsiniz. Teflon tavayı ısıtıp, bir iki kaşık
sıvıyağ koyuyoruz. Kaşıkla tavaya kreplerimizi döküp, göz göz olunca diğer
tarafını da pişiriyoruz. İçi hamur kalmaması için ağır ateşte pişiriyoruz ve
sıvıyağı sadece ilk pişirmede koyuyoruz.
Arzu ederseniz,
burgu peynirleri en son tavada
şöyle bir iki dakika hafif kızartıp,
sıcak sıcak beraber servis
yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
![]() |
peynirli kaşık dökmesi |