Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Fırında Patlıcan Musakka Tarifi

Malzemeler

5 adet patlıcan

2 adet domates

1 soğan

3 adet sivri biber

1 tatlı kaşığı salça

150 gr. kıyma(3,4 yemek kaşığı)

Sıvıyağ

Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Yapılışı; Öncelikle patlıcanları alacalı şekilde soyup, küçük küçük kuşbaşı gibi doğruyoruz. 30 dk. tuzlu suda bekletip, kağıt havluya alıyoruz. Sonra tavaya biraz sıvıyağ koyup, patlıcanları hafif pembeleşene kadar kızartıyoruz. Fırın kabımıza yerleştiriyoruz. Kıymayı, soğanla kavurup, salçasını  küçük doğranmış biber ve domatesini ilave ediyoruz. 2,3 dk. kavurup, yarım çay bardağı su ekleyerek, aygazın altını kısıp, kapağını kapatıp, beş dakika  suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tuzunu, damak tadına göre baharatlarını ekleyip, ocaktan  alıyoruz. Patlıcanların üzerine kıymasını yayıp, 1,5  çay bardağı kadar su ekleyerek, 10-15 dk. fırında pişiriyoruz. İlk sıcaklığı geçince servis yaparsanız çok daha leziz oluyor.. Afiyet olsun…




fırında patlıcan musakka