Fırında Patlıcan Musakka Tarifi
Malzemeler
5 adet
patlıcan
2 adet
domates
1 soğan
3 adet sivri
biber
1 tatlı
kaşığı salça
150 gr.
kıyma(3,4 yemek kaşığı)
Sıvıyağ
Tuz,
karabiber, kimyon, pulbiber
Yapılışı; Öncelikle patlıcanları alacalı
şekilde soyup, küçük küçük kuşbaşı gibi doğruyoruz. 30 dk. tuzlu suda bekletip,
kağıt havluya alıyoruz. Sonra tavaya biraz sıvıyağ koyup, patlıcanları hafif
pembeleşene kadar kızartıyoruz. Fırın kabımıza yerleştiriyoruz. Kıymayı,
soğanla kavurup, salçasını küçük
doğranmış biber ve domatesini ilave ediyoruz. 2,3 dk. kavurup, yarım çay
bardağı su ekleyerek, aygazın altını kısıp, kapağını kapatıp, beş dakika suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tuzunu,
damak tadına göre baharatlarını ekleyip, ocaktan alıyoruz. Patlıcanların üzerine kıymasını
yayıp, 1,5 çay bardağı kadar su
ekleyerek, 10-15 dk. fırında pişiriyoruz. İlk sıcaklığı geçince servis
yaparsanız çok daha leziz oluyor.. Afiyet olsun…
![]() |
fırında patlıcan musakka |