Muffin Kalıbında Patatesli Börek
Malzemeler
1
yumurta(sarısı üstüne)
2 yemek k.
yoğurt
Yarım çay
bardağı sıvıyağ
Yarım paket
yaşmaya
1 su bardağı
ılık su
1 tatlı
kaşığı tuz
Aldığı kadar
un
İçine; 5 tane patates
1 soğan, 1
tatlı kaşığı salça
Tuz,
karabiber, pulbiber
Sıvıyağ
Yapılışı; Mayayı ılık suda eritiyoruz. Bir kaba
yoğurt, yumurta beyazı, sıvıyağ ve ılık suyu koyup, karıştırıyoruz. Tuzunu
katıp, un ekleyerek yoğuruyoruz. Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar
yoğuruyoruz. Üstünü örtüp mayası gelene kadar 30-40 dk. bekletiyoruz. İç harcı
için patatesleri haşlayıp, rendeliyoruz. Bir tavada biraz sıvıyağla soğan ve
salçayı kavurup, patatesleri de ilave ediyoruz. Tuzunu, damak zevkine göre
istediğiniz miktarda baharatlarını katıp, bir iki kere karıştırıp, soğumaya
bırakıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar alıp, merdane ile fincan tabağı kadar açıp, muffin kalıbına yerleştiriyoruz.
İçine bir yemek kaşığı patates koyup, resimdeki gibi ağzını toplayarak,
buruyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkınca 10 dk. üstünü bir bezle örterseniz, yumuşacık olur. Daha
gevrek olmasını isterseniz kapatmanıza gerek yok. Afiyet olsun…
![]() |
muffin kalıbında patatesli börek |