Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Muffin Kalıbında Patatesli Börek

Malzemeler

1 yumurta(sarısı üstüne)

2 yemek k. yoğurt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım paket yaşmaya

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçine; 5 tane patates

1 soğan, 1 tatlı kaşığı salça

Tuz, karabiber, pulbiber

Sıvıyağ

Yapılışı; Mayayı ılık suda eritiyoruz. Bir kaba yoğurt, yumurta beyazı, sıvıyağ ve ılık suyu koyup, karıştırıyoruz. Tuzunu katıp, un ekleyerek yoğuruyoruz. Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Üstünü örtüp mayası gelene kadar 30-40 dk. bekletiyoruz. İç harcı için patatesleri haşlayıp, rendeliyoruz. Bir tavada biraz sıvıyağla soğan ve salçayı kavurup, patatesleri de ilave ediyoruz. Tuzunu, damak zevkine göre istediğiniz miktarda baharatlarını katıp, bir iki kere karıştırıp, soğumaya bırakıyoruz. Hamurdan  ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, merdane ile fincan tabağı kadar açıp, muffin kalıbına yerleştiriyoruz. İçine bir yemek kaşığı patates koyup, resimdeki gibi ağzını toplayarak, buruyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca 10 dk. üstünü bir bezle örterseniz, yumuşacık olur. Daha gevrek olmasını isterseniz kapatmanıza gerek yok. Afiyet olsun…

muffin kalıbında patatesli börek