Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


 Külah Pasta Tarifi

Milföy hamurundan yapılabilecek, çok şeker, çok pratik, bir o kadar da lezzetli külah tatlısını denemenizi isterim. Yalnız günlük yenilecek miktarda hazırlayınız. Tadı yine güzel oluyor, ama çok  fazla yaparsanız ertesi gün külahlar yumuşadığı için, kıtırlığı kalmıyor. Ben yaptığım ölçülere göre tarifimi yazıyorum.  Siz de ihtiyaca göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler

5 tane milföy hamuru(ikili)

Muhallebi; 2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı dolusu un

1 yumurta

1 çay bardağı şeker

Sosu için;1 paket çikolata sosu

2  su bardağı süt

Yapılışı; İkili şekilde birleşik olan milföy hamurlarını hiç ayırmadan, ayırma  yerlerini iyice elimizle birleştiriyoruz. Sonra uzunlamasına olacak şekilde,  her milföy hamurunu, 4 eşit parça halinde kesiyoruz. Her parçayı külahlara  doluyoruz. 20 tane mini külah elde ediyoruz. Benim külahlarım yetmediği için, bende yağlı kağıdı iki kat yapıp, külah hazırladım, sizin de aklınızda bulunsun. Hepsini sarıp, 180 derece fırında  kızarana kadar pişiriyoruz. Külahlarımız pişerken muhallebi için bütün malzemeyi bir tencereye koyup, iyice karıştırıp, aygaza alıyoruz. Kısık ateşte göz göz olana kadar, karıştırarak pişiriyoruz. Çikolata sosunu da 2 bardak sütle pişiriyoruz. Hepsi soğuduktan sonra, çay kaşığı ile külahlarımıza muhallebi dolduruyoruz. Üstlerine çikolata sosu döküyoruz. İşte külah pastamız hazır. Afiyet olsun…

külah pasta