Külah Pasta Tarifi
Milföy
hamurundan yapılabilecek, çok şeker, çok pratik, bir o kadar da lezzetli külah
tatlısını denemenizi isterim. Yalnız günlük yenilecek miktarda hazırlayınız.
Tadı yine güzel oluyor, ama çok fazla
yaparsanız ertesi gün külahlar yumuşadığı için, kıtırlığı kalmıyor. Ben
yaptığım ölçülere göre tarifimi yazıyorum.
Siz de ihtiyaca göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler
5 tane
milföy hamuru(ikili)
Muhallebi; 2 su bardağı süt
2 yemek
kaşığı dolusu un
1 yumurta
1 çay
bardağı şeker
Sosu için;1
paket çikolata sosu
2 su bardağı süt
Yapılışı; İkili şekilde birleşik olan milföy
hamurlarını hiç ayırmadan, ayırma
yerlerini iyice elimizle birleştiriyoruz. Sonra uzunlamasına olacak
şekilde, her milföy hamurunu, 4 eşit
parça halinde kesiyoruz. Her parçayı külahlara
doluyoruz. 20 tane mini külah elde ediyoruz. Benim külahlarım yetmediği
için, bende yağlı kağıdı iki kat yapıp, külah hazırladım, sizin de aklınızda
bulunsun. Hepsini sarıp, 180 derece fırında
kızarana kadar pişiriyoruz. Külahlarımız pişerken muhallebi için bütün
malzemeyi bir tencereye koyup, iyice karıştırıp, aygaza alıyoruz. Kısık ateşte
göz göz olana kadar, karıştırarak pişiriyoruz. Çikolata sosunu da 2 bardak
sütle pişiriyoruz. Hepsi soğuduktan sonra, çay kaşığı ile külahlarımıza
muhallebi dolduruyoruz. Üstlerine çikolata sosu döküyoruz. İşte külah pastamız hazır. Afiyet olsun…
![]() |
külah pasta |