Küllü Kalp Kurabiye Tarifi
Malzemeler
200 gr.
tereyağı
1 yumurta
1 fincan
sıvıyağ
Aldığı kadar
un
Bulamak
için; 2yemek kaşığı kakao
1 paket
vanilya
1,5 su
bardağı pudra şekeri
Yapılışı; Oda sıcaklığındaki tereyağını,
yumurtayı, sıvıyağı bir kaba alıyoruz. Hamur
toparlana kadar un ekleyerek, orta kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Henüz
denememiş olan varsa, hamurda şeker olmaması şaşırtmasın. Çünkü yediğiniz zaman
anlayacaksınız ki, bu kurabiyenin tadını
dengeliyor. Tezgaha un serperek hamurumuzu merdane ile inceltiyoruz. 1
cm. kadar çok kalın olmayacak şekilde inceldiğinde, kalpli kalıplarla çıkarıp,
yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında çok hafif
pembeleşene kadar pişiriyoruz. Diğer tarafta kakao, vanilya ve pudra şekerini
bir kaba koyup, başka bir kaba eleyerek geçiriyoruz. Küllü kurabiyeler pişince, fırından çıkarıp, birkaç dakika ilk
sıcaklığı geçince, her yerini bolca kakaolu karışıma buluyoruz. Tamamen
soğuyana kadar tepside bekletiyoruz.
Nefis ağızda dağılan bir tarif, bir yiyen bir daha istiyor…J Denemeyen kalmasın diyoruz. Afiyet
olsun…
![]() |
küllü kalp kurabiye tarifi |