Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Küllü Kalp Kurabiye Tarifi

Malzemeler

200 gr. tereyağı

1 yumurta

1 fincan sıvıyağ

Aldığı kadar un

Bulamak için; 2yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1,5 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı; Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı,  sıvıyağı bir kaba alıyoruz. Hamur toparlana kadar un ekleyerek, orta kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Henüz denememiş olan varsa, hamurda şeker olmaması şaşırtmasın. Çünkü yediğiniz zaman anlayacaksınız ki, bu kurabiyenin tadını  dengeliyor. Tezgaha un serperek hamurumuzu merdane ile inceltiyoruz. 1 cm. kadar çok kalın olmayacak şekilde inceldiğinde, kalpli kalıplarla çıkarıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Diğer tarafta kakao, vanilya ve pudra şekerini bir kaba koyup, başka bir kaba eleyerek geçiriyoruz. Küllü kurabiyeler pişince, fırından çıkarıp, birkaç dakika ilk sıcaklığı geçince, her yerini bolca kakaolu karışıma buluyoruz. Tamamen soğuyana kadar tepside bekletiyoruz.  Nefis ağızda dağılan bir tarif, bir yiyen bir daha istiyor…J Denemeyen kalmasın diyoruz. Afiyet olsun…




küllü kalp kurabiye tarifi