İnegöl Köfte(ev yapımı)
Malzemeler
250 gr.
kıyma
4 dilim
bayat ekmek içi
1 soğan
3 yemek
kaşığı limon
Yarım çay
bardağı su
1 tatlı
kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
1 tutam
kimyon
1 çay kaşığı
karbonat
Yapılışı; Kıymayı yoğurma kabımıza alıyoruz.
Ekmekleri suda ıslatıp, ufaladıktan sonra, suyunu sıkıp, kıymaya ekliyoruz.
İnce rendelenmiş soğanı, limon suyunu diğer bütün malzemeleri ekleyip, 10 dk.
yoğuruyoruz. Üstünü jelatinleyip, mümkünse bir gece, acilse 2-3 saat dolapta
dinlendiriyoruz. Sonra resimdeki gibi iki dolap poşetinin arasında, parmaktan
daha ince olacak şekilde inceltip,
kesiyoruz. Izgarada veya yağsız tavada
orta ateşte sürekli çevirerek pişiriyoruz. Tost makinesinde de yapılabilir. Dışarıdan
aldığımız hazır köftelerden çok daha lezzetli bir köfte, üstelik daha ekonomik ve bereketli. O zaman Afiyet olsun..
![]() |
İnegöl köfte(ev yapımı) |