Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


İnegöl Köfte(ev yapımı)

Malzemeler

250 gr. kıyma

4 dilim bayat ekmek içi

1 soğan

3 yemek kaşığı limon

Yarım çay bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

1 tutam kimyon

1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı; Kıymayı yoğurma kabımıza alıyoruz. Ekmekleri suda ıslatıp, ufaladıktan sonra, suyunu sıkıp, kıymaya ekliyoruz. İnce rendelenmiş soğanı, limon suyunu diğer bütün malzemeleri ekleyip, 10 dk. yoğuruyoruz. Üstünü jelatinleyip, mümkünse bir gece, acilse 2-3 saat dolapta dinlendiriyoruz. Sonra resimdeki gibi iki dolap poşetinin arasında, parmaktan daha ince olacak şekilde  inceltip, kesiyoruz.  Izgarada veya yağsız tavada orta ateşte sürekli çevirerek pişiriyoruz. Tost makinesinde de yapılabilir. Dışarıdan aldığımız hazır köftelerden çok daha lezzetli bir köfte, üstelik daha ekonomik ve bereketli. O zaman  Afiyet olsun..



İnegöl köfte(ev yapımı)