Kalp Sandviç Poğaça Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su(ılık)
1 su bardağı sıvıyağ
100 gr. Eritilmiş margarin
2 yemek kaşığı şeker
Tuz, aldığı kadar un
İçine; domates, kaşar peynir
Yapılışı; Mayayı ılık suda eritiyoruz. Kabımıza süt,
sıvıyağ, margarin ve yumurta beyazlarını
koyup, karıştırıyoruz. Ilık suda erittiğimiz mayayı ekliyoruz. Tuz ve
şekeri ilave ederek, un ekleyerek
yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun üstünü kapatıp, 1 saat
kadar mayalanmasını bekliyoruz. Sonra hamuru biraz un serperek, merdane ile 1
parmak kalınlığında açıyoruz. Kalpli kalıplarla çıkarıp, tepsiye diziyoruz.
Kenarlardan kalan hamurları toplayıp, yuvarlak şekilde tepsiye dizip, benim
gibi ortalarına peynirli harç koyarak
değerlendirebilirsiniz. Yumurta sarılarını sürüp 200 derece fırında
pişiriyoruz. Kalpli poğaçaları ortadan kesip,1 dilim domates ve peynirle
sandviç şeklinde hazırlıyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
kalp sandviç poğaça tarifi |