Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Su Böreği Tarifi

Malzemeler

4 yumurta

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçine; 200 gr. Kıyma

1 soğan

Tuz

Aralara sürmek için; 75 gr. tereyağı

1 fincan sıvıyağ

Üstüne; 1 yumurta

2 kaşık yoğurt

2 kaşık sıvıyağ

Yapılışı; Yumurtaları kırıp, suyu ekleyerek karıştırıyoruz. Tuzunu katıp, un          ekleyerek ele yapışmayan sert bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru biraz             dinlenirken, kıymayı soğanla kavurup, soğuması için kenara alıyoruz. Geniş                   bir tencerenin yarısına kadar su koyup, içine bir tatlı kaşığı tuz ve 1 kaşık yağ      koyuyoruz. Hamuru 8 bezeye ayırıyoruz. Tek başına  yetişmek biraz  zor olacağı          için, önce ilk 4 yufkayı çok ince olmayacak kalınlıkta  açıyoruz. Yufkaları açarken tereyağını da eritiyoruz. Kaynayan suya ilk yufkamızı koyup, kaşıkla hafifçe suya bastırıyoruz. 7-8 saniye kadar suda haşlayıp, soğuk su doldurduğumuz geniş            kabın içine alıyoruz. Suyunu elimizle sıyırarak süzüp, yağlanmış tepsiye teker            teker diziyoruz. Su ısınacağı için diğer 4 yufkada bu  suyu değiştiriyoruz.  Her            yufka arasına erittiğimiz yağdan hepsine yetecek şekilde eşit olarak sürüyoruz. 4 yufkayı dizince kıymalı harcını koyup, diğer 4 yufkayı da aynı şekilde hazırlıyoruz. Üstüne yoğurt, yumurta, yağ karışımını çırpıp,  sürüyoruz. Dilimleyip 190 derece    fırında pişiriyoruz. Ben su böreğini ince sevdiğim için 8 bezelik yaptım. Eğer daha      kalın olsun isterseniz, ölçüyü artırabilirsiniz. Afiyet olsunn…

su böreği tarifi