Su
Böreği Tarifi
Malzemeler
4 yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine;
200 gr. Kıyma
1 soğan
Tuz
Aralara
sürmek için; 75 gr. tereyağı
1 fincan sıvıyağ
Üstüne;
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvıyağ
Yapılışı;
Yumurtaları kırıp, suyu ekleyerek karıştırıyoruz. Tuzunu
katıp, un ekleyerek ele yapışmayan sert bir hamur
yoğuruyoruz. Hamuru biraz dinlenirken, kıymayı soğanla kavurup, soğuması
için kenara alıyoruz. Geniş
bir tencerenin yarısına kadar su
koyup, içine bir tatlı kaşığı tuz ve 1 kaşık yağ koyuyoruz. Hamuru 8 bezeye ayırıyoruz. Tek
başına yetişmek biraz zor olacağı için, önce ilk 4 yufkayı çok ince
olmayacak kalınlıkta açıyoruz. Yufkaları
açarken tereyağını da eritiyoruz. Kaynayan suya ilk yufkamızı koyup, kaşıkla
hafifçe suya bastırıyoruz. 7-8 saniye kadar suda haşlayıp, soğuk su
doldurduğumuz geniş kabın içine alıyoruz. Suyunu elimizle
sıyırarak süzüp, yağlanmış tepsiye teker teker diziyoruz. Su ısınacağı için diğer 4
yufkada bu suyu değiştiriyoruz. Her
yufka arasına erittiğimiz yağdan
hepsine yetecek şekilde eşit olarak sürüyoruz. 4 yufkayı dizince kıymalı
harcını koyup, diğer 4 yufkayı da aynı şekilde hazırlıyoruz. Üstüne yoğurt,
yumurta, yağ karışımını çırpıp,
sürüyoruz. Dilimleyip 190 derece
fırında pişiriyoruz. Ben su
böreğini ince sevdiğim için 8 bezelik yaptım. Eğer daha kalın olsun isterseniz, ölçüyü
artırabilirsiniz. Afiyet olsunn…
![]() |
su böreği tarifi |