Tavuklu
Patates Kayığı
Hem şık sunumu, hem de lezzeti ile
günlerinize özel tarifler arıyorsanız, bu tarifi bir denemelisiniz. Akşam
yemeği için bile, doyurucu ve gösterişli. Eminim yiyenlerden tam not alacaktır. Eger
çocuklarınız tavuk yemiyorsa, belki bu şekilde cazip gelebilir. Buyrun
tarifimize bakalım;
Malzemeler
6 adet büyük boy patates
3 parça tavuk göğsü
8-10 tane kültür mantarı
3 tane sivri biber
Tuz, karabiber, kekik
Yarım çay bardağı sıvıyağ
100 gr. Kaşar peynir (rendelenmiş)
Yapılışı;
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.
Mantarları ve biberleri küçük küçük doğruyoruz. Tavaya yarım bardak yağımızı
koyup, en yüksek ateşte kızdırıp, önce
tavuğu, sonra mantarı ve biberi ekleyerek, kapağı kapalı şekilde suyunu çekip,
bırakana kadar pişiriyoruz. Yüksek ateşte ve kapağı kapalı pişerse, tavuklar
lezzetini içinde tutar ve daha yumuşak olur. Sonra tuz,
karabiber, kekik ekleyip, 1-2 dk. kavurup, altını kapatıyoruz. Patatesleri
soyup, uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz. İçlerini kabak
oyacağı veya kaşıkla çıkarıyoruz. Patateslere tuz, karabiber serpip, yağlı
kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 200 derece fırında,
kızarana kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın fırından çıkarıp,
tavuklu harcımızı patateslerin içine doldurup, üstlerine kaşar peynir koyup
tekrar fırına veriyoruz. Peynirler
hafif kızarırken , fırından çıkarıyoruz. Afiyet olsun.
![]() |
tavuklu patates kayığı |