Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Tavuklu Patates Kayığı



Hem şık sunumu, hem de lezzeti ile günlerinize özel tarifler arıyorsanız, bu tarifi bir denemelisiniz. Akşam yemeği için bile, doyurucu ve gösterişli. Eminim yiyenlerden             tam not alacaktır. Eger çocuklarınız tavuk yemiyorsa, belki bu şekilde cazip gelebilir.    Buyrun  tarifimize bakalım; 

Malzemeler

6 adet büyük boy patates

3 parça tavuk göğsü

8-10 tane kültür mantarı  

3 tane sivri biber

Tuz, karabiber, kekik 

Yarım çay bardağı sıvıyağ

100 gr. Kaşar peynir (rendelenmiş)

Yapılışı; Tavukları kuşbaşı  şeklinde doğruyoruz. Mantarları ve biberleri küçük         küçük doğruyoruz. Tavaya yarım bardak yağımızı koyup, en yüksek ateşte kızdırıp,  önce tavuğu, sonra mantarı ve biberi ekleyerek, kapağı kapalı şekilde suyunu çekip, bırakana kadar pişiriyoruz. Yüksek ateşte ve kapağı kapalı pişerse, tavuklar lezzetini içinde tutar ve daha yumuşak olur.  Sonra  tuz, karabiber, kekik ekleyip, 1-2 dk. kavurup, altını kapatıyoruz.  Patatesleri soyup, uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz.  İçlerini kabak  oyacağı veya kaşıkla çıkarıyoruz. Patateslere tuz, karabiber serpip,     yağlı kağıt      serilmiş  tepsiye diziyoruz. 200 derece fırında, kızarana kadar      pişiriyoruz. Pişmesine yakın fırından çıkarıp,  tavuklu harcımızı patateslerin                içine doldurup, üstlerine kaşar peynir koyup tekrar fırına veriyoruz. Peynirler            hafif kızarırken , fırından  çıkarıyoruz.  Afiyet olsun.
tavuklu patates kayığı