Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Milföyden Profiterol Tarifi

 Adını söylemekte zorlansam da, yerken hiç sıkıntı çekmiyorum inanın. İlk defa milföyden deniyorum profiteroli. Yani çakması, yalancısı ama çok pratik ve            lezzetli oldu. Zaten müthiş görüntüsü cezbederken, birde bu kadar kolay               yapılışı, artık sık sık yaparım sanırım. Buyrun geçelim tarifimize;

 Malzemeler

5 adet milföy hamuru

Kreması için; 2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tepeleme un

1 çay bardağı şeker

1 yumurta

1 paket vanilya

Çikolata sosu için; 2,5 su bardağı süt

1 paket çikolata sos
 

Yapılışı; Beş tane ikili olan milföy hamurlarını, istediğiniz boy kapakla veya          bardakla yuvarlak olarak çıkarıyoruz. Ben yarısını  çay bardağı ile yarısını             çocuklar için tek lokmalık olsun diye, küçük şişe kapağı ile çıkardım. Hepsini               yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 180 derece fırında pişiriyoruz. Milföyler             pişerken kremasını hazırlıyoruz. Bir tencerede bütün malzemeleri koyup,             aygazda ağır ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Sonra çikolata sosunu yine kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Bu arada milföyler çabuk pişiyor, dikkat ediyoruz.  Pişen milföy hamurlarını ortasından bıçakla açıyoruz. Zaten kendiliğinden katına ayrılıyorlar.  Sıkma torbası ile ya da  kaşıkla içlerini dolduruyoruz. Üstüne   çikolata sosunu döküyoruz. Afiyet olsun…
milföyden profiterol tarifi