Milföyden
Profiterol Tarifi
Adını
söylemekte zorlansam da, yerken hiç sıkıntı çekmiyorum inanın. İlk defa
milföyden deniyorum profiteroli. Yani çakması, yalancısı ama çok pratik ve lezzetli oldu. Zaten müthiş
görüntüsü cezbederken, birde bu kadar kolay yapılışı, artık sık sık yaparım sanırım.
Buyrun geçelim tarifimize;
Malzemeler
5 adet milföy hamuru
Kreması
için; 2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Çikolata
sosu için; 2,5 su bardağı süt
1 paket çikolata sos
Yapılışı;
Beş tane ikili olan milföy hamurlarını, istediğiniz boy
kapakla veya bardakla yuvarlak olarak çıkarıyoruz. Ben
yarısını çay bardağı ile yarısını çocuklar için tek lokmalık olsun
diye, küçük şişe kapağı ile çıkardım. Hepsini yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 180 derece
fırında pişiriyoruz. Milföyler pişerken kremasını hazırlıyoruz.
Bir tencerede bütün malzemeleri koyup, aygazda ağır ateşte sürekli
karıştırarak pişiriyoruz. Sonra çikolata sosunu yine kaynayana kadar
karıştırarak pişiriyoruz. Bu arada milföyler çabuk pişiyor, dikkat ediyoruz. Pişen milföy hamurlarını ortasından bıçakla
açıyoruz. Zaten kendiliğinden katına ayrılıyorlar. Sıkma torbası ile ya da kaşıkla içlerini dolduruyoruz. Üstüne çikolata sosunu döküyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
milföyden profiterol tarifi |