Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


U  Kurabiye Tarifi

Canınız tatlı çeksede, çekmesede  bu kurabiyeyi kesinlikle bırakamayacaksınız. Nefis ağızda dağılan, pastane tadında bir kurabiye. Misafirlerinizin çok beğeneceğini, garanti bir lezzet. Uzun süre saklayarak tüketebileceğiniz bu kurabiyeyi , denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim.

Malzemeler

125 gr. Tereyağı(oda ısısında)

1 yumurta

1 çay bardağı nişasta

1,5 çay bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

1 paket bitter çikolata(80 gr.)

Antep fıstığı, pasta süsü

Yapılışı; Oda sıcaklığındaki yağımızı, pudra şekeri ile yoğuruyoruz. Un hariç diğer malzemeleri ekleyip, birbiriyle özleştirip yavaş yavaş un ekliyoruz. Ele yapışmayacak yumuşaklıkta  olacak şekilde hamurumuzu hazırlıyoruz. Yıldız uçlu kurabiye kalıbıyla ‘ u’  şekli vererek çıkarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip,  180 derece fırında beyaz kalacak şekilde, hafif pembeleşince  fırından çıkarıyoruz. Soğuyana kadar bekletiyoruz. Kurabiyeler soğurken çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. U kurabiyelerin uçlarını önce çikolataya sonra antep fıstığı veya pasta süsüne batırıyoruz. Afiyet olsun…

U kurabiye tarifi