U Kurabiye Tarifi
Canınız tatlı çeksede, çekmesede bu kurabiyeyi kesinlikle bırakamayacaksınız.
Nefis ağızda dağılan, pastane tadında bir kurabiye. Misafirlerinizin çok
beğeneceğini, garanti bir lezzet. Uzun süre saklayarak tüketebileceğiniz bu
kurabiyeyi , denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim.
Malzemeler
125 gr. Tereyağı(oda
ısısında)
1 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 paket bitter çikolata(80
gr.)
Antep fıstığı, pasta süsü
Yapılışı; Oda sıcaklığındaki yağımızı, pudra şekeri ile
yoğuruyoruz. Un hariç diğer malzemeleri ekleyip, birbiriyle özleştirip yavaş
yavaş un ekliyoruz. Ele yapışmayacak yumuşaklıkta olacak şekilde hamurumuzu hazırlıyoruz. Yıldız
uçlu kurabiye kalıbıyla ‘ u’ şekli
vererek çıkarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 180 derece fırında beyaz kalacak şekilde,
hafif pembeleşince fırından çıkarıyoruz.
Soğuyana kadar bekletiyoruz. Kurabiyeler soğurken çikolatayı benmari usulü
eritiyoruz. U kurabiyelerin uçlarını önce çikolataya sonra antep fıstığı veya
pasta süsüne batırıyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
U kurabiye tarifi |