Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Kolay İçli Köfte Tarifi

İçli köfteyi hemen hemen herkes sever. Tok olduğum halde yediğim bazı yemeklerden diyebilirim. Napıyım  görünce dayanamıyorum (J)Tabi yapması o kadar da kolay bir yemek değildir. E bizde kolayını yapalım dedik.  Canınız çok çekiyor, ama  bir türlü düşüremiyorum, köftesini açamıyorum,   ya da o kadar vaktim yok derseniz, gerçekten bu şekilde yapabilir, afiyetle yersiniz.  Aynı lezzeti bulacağınızı umuyorum.. 

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı  un

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

Biraz  sıvıyağ

200 gr  kıyma

1 orta boy soğan

Yarım tatlı kaşığı salça

Maydanoz

Tuz, karabiber, pulbiber

Kızartmak için; Sıvıyağ
kolay içli köfte tarifi
 

Yapılışı; Öncelikle  kıymayı soğan, salça ve baharatlarıyla kavurup, en son maydanozunu katıp, soğumaya bırakıyoruz. Bulguru bir kapta birkaç kez yıkayıp, süzüyoruz. Çok az sulu olarak  süzmek yeterli. 10-15  dakika kadar kendi suyuyla      şişip, yumuşadıktan sonra,  diğer malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.           Un az gelirse ilave edebiliriz. Hamur artık bütünleşip, dağılmadığında istediğimiz   kıvama gelmiş demektir. Elimizle tek tek açmayacağımız  için 3-5 dakika yoğurmak yeterlidir. Şimdi  hamuru 2 parçaya bölüyoruz. İki parçayı da  merdaneyle jelatin serdiğimiz  tezgahta incecik açıyoruz. Köfte hamurunun  birine belli aralıklarla içini koyup,   diğer hamuru da üstüne kapatıyoruz. Su bardağı ile köfteleri çıkarıp, kenarlarını  elimizi ıslatarak, açılmaması için iyice bastırıyoruz. Kızgın ve bol yağda kızartıyoruz. Bu şekilde uğraşmayım derseniz de, hamuru yine ikiye bölüp,  bir   parçasını elinizle bir borcama incelterek yayın. Arasına içini koyup, diğer parçayıda üzerine kapatıp, börek gibi  dilimleyip, fırında  pişirebilirsiniz.  Afiyet olsun…