Kolay
İçli Köfte Tarifi
İçli köfteyi hemen hemen herkes sever. Tok
olduğum halde yediğim bazı yemeklerden diyebilirim. Napıyım görünce dayanamıyorum (J)Tabi yapması o kadar da
kolay bir yemek değildir. E bizde kolayını yapalım dedik. Canınız çok çekiyor, ama bir türlü düşüremiyorum, köftesini
açamıyorum, ya da o kadar vaktim yok
derseniz, gerçekten bu şekilde yapabilir, afiyetle yersiniz. Aynı lezzeti bulacağınızı umuyorum..
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı
un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İçi
için:
Biraz
sıvıyağ
200 gr
kıyma
1 orta boy soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için; Sıvıyağ
![]() |
kolay içli köfte tarifi |
Yapılışı;
Öncelikle kıymayı
soğan, salça ve baharatlarıyla kavurup, en son maydanozunu katıp, soğumaya
bırakıyoruz. Bulguru bir kapta
birkaç kez yıkayıp, süzüyoruz. Çok az sulu olarak süzmek yeterli. 10-15 dakika kadar kendi suyuyla şişip, yumuşadıktan sonra, diğer malzemeleri ekleyerek yoğurmaya
başlıyoruz. Un az gelirse ilave edebiliriz. Hamur artık
bütünleşip, dağılmadığında istediğimiz kıvama gelmiş demektir. Elimizle tek tek
açmayacağımız için 3-5 dakika yoğurmak
yeterlidir. Şimdi hamuru 2 parçaya
bölüyoruz. İki parçayı da merdaneyle
jelatin serdiğimiz tezgahta incecik
açıyoruz. Köfte hamurunun birine belli
aralıklarla içini koyup, diğer hamuru da üstüne kapatıyoruz. Su bardağı
ile köfteleri çıkarıp, kenarlarını
elimizi ıslatarak, açılmaması için iyice bastırıyoruz. Kızgın ve bol
yağda kızartıyoruz. Bu şekilde uğraşmayım derseniz de, hamuru yine ikiye bölüp,
bir
parçasını elinizle bir borcama incelterek yayın. Arasına içini koyup,
diğer parçayıda üzerine kapatıp, börek gibi
dilimleyip, fırında pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun…