Çikolatalı Islak Kek Tarifi
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağına yakın sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket k.tozu
2,5 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Keki ıslamak için; 2 çay bardağı süt
Üstü için; 1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Çikolata sosu için; 100 gr. Bitter çikolata
1 paket süt kreması
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Süt ve
sıvıyağ ekleyip çırpıyoruz. Vanilyayı
katıp, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyip, çırpıyoruz. Klasik kek kıvamında olana kadar un ekleyerek,
kakaoyu katıyoruz. Kakaoyu karıştırdıktan sonra yağlayıp, unlanmış fırın kabına
döküyoruz. Çok kalın olmayacak büyüklükte bir fırın kabı olursa, kek daha ince ve daha güzel olacaktır. 180 derecede pişiriyoruz. Kekimiz
pişerken, sütle kremşantiyi çırpıp hazırlıyoruz. Kremayı bir tavada biraz
ısıtıp, içine çikolatayı koyup, karıştırarak
eritiyoruz. Kek pişince sütü her yerine gelecek şekilde döküp, soğuyunca kremşantisini sürüyoruz. Çikolata sosunu da
üstüne döküyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
çikolatalı ıslak kek tarifi |