Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Yeşil  Tatlısı Tarifi

Malzemeler

150 gr. Tereyağı

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı irmik

1 çay bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 çay kaşığı k.tozu

30-35 adet ıspanak yaprağı

Aldığı kadar un

Üzeri için; Antep fıstığı

Şerbeti için; 1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

3,4 damla limon

Yapılışı; Öncelikle ıspanak yapraklarını yıkayıp, kendi suyunu çekene kadar, bir  tavada pişiriyoruz.  Sonra robotta püre gibi olana kadar çekiyoruz. Hamurumuzu hazırlamadan önce, şerbeti hazırlıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp,  1-2 dk. sonra limonunu sıkıp, ılıması için bir kenara alıyoruz. Yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağını, ıspanak püresini, un hariç diğer malzemeleri de ekleyerek, birbirine yedirdikten sonra, un ilave ederek hamur toparlanana kadar yoğuruyoruz. Hamur elimize yapışmıyorsa, hazır demektir. Hamurdan ceviz kadar bezeler alıp, elimizle uzatarak çubuk gibi yapıp, tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz. Tatlı fırından çıktıktan  1-2 dk. sonra ılık şerbeti döküyoruz. Antep fıstığı ile süslüyoruz.

Hafif ve çok lezzetli bir tatlı gerçekten.  Mutlaka tavsiye ediyorum.

yeşil tatlısı tarifi