Yeşil Tatlısı Tarifi
Malzemeler
150 gr. Tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı k.tozu
30-35 adet ıspanak yaprağı
Aldığı kadar un
Üzeri için; Antep fıstığı
Şerbeti için; 1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3,4 damla limon
Yapılışı; Öncelikle ıspanak yapraklarını yıkayıp, kendi
suyunu çekene kadar, bir tavada
pişiriyoruz. Sonra robotta püre gibi
olana kadar çekiyoruz. Hamurumuzu hazırlamadan önce, şerbeti hazırlıyoruz. Kaynamaya
başlayınca altını kısıp, 1-2 dk. sonra
limonunu sıkıp, ılıması için bir kenara alıyoruz. Yoğurma kabına oda ısısındaki
tereyağını, ıspanak püresini, un hariç diğer malzemeleri de ekleyerek, birbirine
yedirdikten sonra, un ilave ederek hamur toparlanana kadar yoğuruyoruz. Hamur
elimize yapışmıyorsa, hazır demektir. Hamurdan ceviz kadar bezeler alıp,
elimizle uzatarak çubuk gibi yapıp, tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında
pişiriyoruz. Tatlı fırından çıktıktan
1-2 dk. sonra ılık şerbeti döküyoruz. Antep fıstığı ile süslüyoruz.
Hafif ve çok lezzetli bir
tatlı gerçekten. Mutlaka tavsiye
ediyorum.
![]() |
yeşil tatlısı tarifi |