Muhallebili Kolay Baklava
Malzemeler
10 tane baklava yufkası
100 gr. Tereyağı
Muhallebisi için; 2 su
bardağı süt
1 kahve fincanı şeker
3 yemek kaşığı tepeleme
irmik
1 çay bardağı ceviz
Şerbeti için; 2,5 su bardağı
şeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon
Yapılışı; Muhallebi için süt, şeker ve irmiği bir tencereye koyup, karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynayınca aygazdan alıp, arada bir karıştırarak soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti
kaynamaya başlayınca altını kısıp, 10 dk. kadar kaynatıyoruz, altını kapatmadan
1-2 dk. önce limonunu ekleyip, ılıması için bir kenara alıyoruz. Şimdi baklava
yufkamızın bir tanesini tezgaha yayıyoruz. Fırça ile erittiğimiz tereyağından
biraz, 1 kaşık kadar sürüp, üstüne bir
yufka daha koyuyoruz. Yufkamızı uzunlamasına, eşit olacak şekilde 5 parçaya
kesiyoruz. Bir ucuna tatlı kaşığı ile
muhallebi koyup, üçgen, yani muska şeklinde katlıyoruz. Yufkaların yırtılmaması
ve muhallebinin kenarlardan çıkmamasına dikkat edelim ki, pişerken içinden
akmasın. Bütün yufkaları bitirdikten sonra kalan yağı tatlılarımızın
üzerine döküyoruz, eğer yetmezse biraz
daha yağ eritiyoruz. 180 derece fırında
nar gibi kızartıyoruz. Tatlılar ılıyınca ılık şerbeti döküyoruz. Üstünü ceviz veya fıstıkla süslüyoruz. Afiyet olsun..
![]() |
muhallebili kolay baklava |