Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Muhallebili Kolay Baklava

Malzemeler

10  tane baklava yufkası

100 gr. Tereyağı

Muhallebisi için; 2 su bardağı süt

1 kahve fincanı şeker

3 yemek kaşığı tepeleme irmik

1 çay bardağı ceviz

Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

4-5 damla limon

Yapılışı;  Muhallebi için süt, şeker ve irmiği  bir tencereye koyup, karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca aygazdan alıp, arada bir karıştırarak soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti kaynamaya başlayınca altını kısıp, 10 dk. kadar kaynatıyoruz, altını kapatmadan 1-2 dk. önce limonunu ekleyip, ılıması için bir kenara alıyoruz. Şimdi baklava yufkamızın bir tanesini tezgaha yayıyoruz. Fırça ile erittiğimiz tereyağından biraz, 1 kaşık kadar  sürüp, üstüne bir yufka daha koyuyoruz. Yufkamızı uzunlamasına, eşit olacak şekilde 5 parçaya kesiyoruz. Bir  ucuna tatlı kaşığı ile muhallebi koyup, üçgen, yani muska şeklinde katlıyoruz. Yufkaların yırtılmaması ve muhallebinin kenarlardan çıkmamasına dikkat edelim ki, pişerken içinden akmasın. Bütün yufkaları bitirdikten sonra kalan yağı tatlılarımızın üzerine  döküyoruz, eğer yetmezse biraz daha yağ eritiyoruz. 180 derece  fırında nar gibi kızartıyoruz. Tatlılar ılıyınca ılık şerbeti döküyoruz. Üstünü  ceviz veya fıstıkla süslüyoruz. Afiyet olsun..

muhallebili kolay baklava