Portakallı Kurabiye
Bir süredir aklımdaki bir
tarifi bugün deneme fırsatım oldu. İlk tattığımda içindeki ne acaba, marmelat
mı derken anladım ki, portakalmış. Hoşuma gitti, değişik bir aroma katmış
kurabiyeye.. Sizlerle paylaşmak ta, bugüne nasip oldu.
Malzemeler
100 gr. Tereyağı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma
tozu
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Üstüne; Pudra şekeri,
Hindistan cevizi
İçine; 1 büyük portakal
Yapılışı; Oda sıcaklığındaki tereyağı ile yumurta ve
pudra şekerini özleşene kadar,
karıştırıyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, yoğurarak un ilave
ediyoruz. Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un katıyoruz.
Portakalını hazırlayana kadar, hamuru
dolapta bekletiyoruz. Portakalın kabuğunu soyup, beyaz kısımlarını da
mümkün olduğu kadar ayırmaya çalışıyoruz. Dilimlere ayırıp, ortasından keserek,
içini almak daha kolay oluyor. İçlerini çıkarınca ufak ufak kesiyoruz. Hamurdan
ceviz kadar parçalar alıp, açıyoruz. İçine portakaldan 1 tatlı kaşığı kadar
koyup, yuvarlak şekilde kapatıyoruz. Bütün hamuru hazırlarken portakal iyice
sulandığı için, arada suyunu akıtmalıyız. Kurabiyelerimizi 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında
pişiriyoruz. Soğuyunca hindistan cevizi ve bol pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet
olsun.
![]() |
portakallı kurabiye |