Yalancı
Burma Tatlısı
Hazır baklava hamuru ile çok kolay ve kısa
sürede hazırlayabileceğimiz, mutfağa
yeni girenler için, tatlı canım çekti
diyenlere, tek tek baklava hamuru
açmadan da gayet lezzetli, baklava tadında
güzel bir burma tatlısı.
Malzemeler
10 adet hazır baklava hamuru
125 gr. Tereyağı
250 gr.ceviz (çekilmiş)
Şerbeti
için: 2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
4-5 damla limon
Yapılışı;
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Kaynayınca altını
kısıp, 7-8 dk. kadar pişirip, limonunu sıkıp,
aygazdan alıyoruz. Ilık olarak dökeceğimiz için soğumaya bırakıyoruz.
Bir tavada tereyağını eritiyoruz.
Baklava hamurunu tezgaha seriyoruz. Fırça ile yufkaya yağını sürüp, kısa
kenarından 3 parmak kadar, üstüne
katlıyoruz. Katladığımız kenara cevizini koyup, ince oklava ile yufkayı sarıyoruz. Hamuru büzdükten sonra oklavadan
çıkarıp, istediğimiz uzunlukta dilimliyoruz. Yufkaları yağlarken, yağ donduğu
için bir, iki kere aygazda biraz ısıtıp,
eritiyoruz. Bütün yufkalar bitince,
kalan yağı tatlıların üzerine döküp, 180 derecede pişiriyoruz. Tatlının
ilk sıcaklığı geçince şerbetini döküyoruz.
Afiyet olsun…
![]() |
yalancı burma tatlısı |