Fıstıklı
İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı irmik
50 gr. Tereyağı(2 yemek kaşığı)
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata(80 gr.)
1 çay bardağı antep fıstığı
Yapılışı;
Tencerede yağımızı eritip, irmiği ekleyerek , kısık
ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz. İrmik kavrulurken, diğer tarafta başka
bir tencerede süt, şeker ve kakaoyu ısıtıyoruz.
Kavrulan irmiğe sütü ekleyip,
1-2 dk. karıştırıp, sütünü çekince aygazdan alıyoruz. 5 dk. tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Sonra kalıba yarısını koyup, önce ufak ufak kırdığımız çikolataları
yerleştirip, fıstıkları koyuyoruz. Kalan irmikle üstünü kapatıyoruz. Ben küçük
kalpli kalıplarla, 5 porsiyon hazırladım. Tek büyük kalıpla veya farklı
kalıplarla, isteğinize göre hazırlayabilirsiniz. Kalıptan daha kolay çıkması için, içine
jelatin koyabilirsiniz. Afiyet olsun…
![]() |
fıstıklı irmik helvası tarifi |