Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Baklava Yufkasından Rulo Börek

Malzemeler

12 adet baklava yufkası

150 gr. Kıyma

 1 tane patates

Maydanoz

Tuz,  karabiber, pulbiber

Yufkaya sürmek için; 1 çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta
baklava yufkasından rulo börek
 

Yapılışı; Süt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpıyoruz. Kıymaya tuz , maydanoz,  zevkinize göre karabiber, pulbiber katıp,    bir tane patatesi rendeleyip, yoğuruyoruz.   2 adet baklava yufkasını üst üste koyup,  yağlı kağıt serdiğimiz  fırın tepsimizin, yarısına buruşturup, diğer 2  yufkayı da tepsinin diğer yarısına buruşturarak    koyuyoruz. Yani 4  yufka,  böreğin ilk katı olacak. İlk katımızın her yerine bolca sütlü harcı sürüyoruz. Yine 4 yufkayla aynı şekilde üstüne 2. katı sererek harcını sürüyoruz. Son 4  yufkayı da büzerek koyduktan sonra üstüne, elimizle kıymalı harcı yayıyoruz. 200 derece fırında çok fazla kurutmadan hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Çok kızarırsa, rulo yaparken kırılacağı için,  dikkat etmeliyiz. Fırından çıkarınca,  yağlı  kağıdın yardımıyla hemen rulo yapıyoruz.  Böreğin  sıcaklığı geçince dilimleyip, servis yapıyoruz. Enfes bir börek, denemenizi  tavsiye ederim. Afiyet olsun…
baklava yufkasından rulo börek