Kalpli Pasta
Malzemeler
Keki için; 4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için; 1 su
bardağı süt
1 poşet kremşanti
Ganaj için; 1 paket süt kreması(200 mg.)
2 paket bitter çikolata(160
gr.)
Yapılışı; Yumurta ve şekeri
köpürene kadar çırpıyoruz. Süt ,sıvıyağ ekleyip biraz çırpıp, kakao, kabartma
tozu ve azar azar unu ekleyerek çırpıyoruz. Klasik kek kıvamında hazırlayıp,
portakal rendesini katıyoruz. Kaşıkla bir iki kere karıştırıp, yağlı kağıt
serilmiş (benim fırın tepsim 35’lik ) yuvarlak fırın kabına döküyoruz. 180
derece fırında pişirip, soğutuyoruz. Soğuyunca kalp şeklinde kesip çıkarıyoruz.
Kenarlarından küçük 3 tane kalp çıkarıyoruz. Kremşantiyi sütle çırpıyoruz.
Ganajı için süt kremasını bir tencereye döküyoruz. Aygazda en kısık ateşte
biraz ısıtıyoruz. Kremayı kaynamadan
kenarlarından hafif pişmeye başlarken, aygazdan alıp içine ufak ufak kırdığımız
çikolataları atıp, karıştırarak eritiyoruz. Keki 3-4 kat yaptığımız iple ortadan kesip, arasına
kremşantinin yarısını sürüyoruz. Diğer
yarısını üstüne koyup, soğumuş ganajı döküyoruz. Küçük kalpleri yerleştirip,
ganajı döküyoruz. Kalan kremşanti ile pastamızı istediğimiz şekilde
süslüyoruz. Yapımı da gerçekten çok kısa sürede, gayet kolay, enfes bir tat..J J Deneyenlere afiyet olsun..
![]() |
kalpli pasta |