Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Kalpli  Pasta

Malzemeler

Keki için; 4 yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

2,5 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 portakal kabuğu rendesi

Aldığı kadar un

Arasına sürmek için; 1 su bardağı süt

1 poşet kremşanti

Ganaj için; 1 paket süt kreması(200 mg.)

2 paket bitter çikolata(160 gr.)

 Yapılışı; Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Süt ,sıvıyağ ekleyip biraz çırpıp, kakao, kabartma tozu ve azar azar unu ekleyerek çırpıyoruz. Klasik kek kıvamında hazırlayıp, portakal rendesini katıyoruz. Kaşıkla bir iki kere karıştırıp, yağlı kağıt serilmiş (benim fırın tepsim 35’lik ) yuvarlak fırın kabına döküyoruz. 180 derece fırında pişirip, soğutuyoruz. Soğuyunca kalp şeklinde kesip çıkarıyoruz. Kenarlarından küçük 3 tane kalp çıkarıyoruz. Kremşantiyi sütle çırpıyoruz. Ganajı için süt kremasını bir tencereye döküyoruz. Aygazda en kısık ateşte biraz ısıtıyoruz.  Kremayı kaynamadan kenarlarından hafif pişmeye başlarken, aygazdan alıp içine ufak ufak kırdığımız çikolataları atıp, karıştırarak eritiyoruz. Keki  3-4 kat yaptığımız iple ortadan kesip,  arasına  kremşantinin  yarısını sürüyoruz. Diğer yarısını üstüne koyup, soğumuş ganajı döküyoruz. Küçük kalpleri yerleştirip, ganajı döküyoruz. Kalan kremşanti ile pastamızı istediğimiz şekilde süslüyoruz. Yapımı da gerçekten çok kısa sürede, gayet kolay, enfes bir tat..J J Deneyenlere afiyet olsun..
kalpli pasta